Site icon Türkiye'nin Yeni Kadın Moda Dergisi – NYXmag

2021 yılı Küresel Güzellik, Ev ve Kişisel Bakım Raporu

PAYLAŞ

MG International Fragrance Company, uluslararası araştırma şirketi Mintel iş birliğiyle 2021 yılı Küresel Güzellik, Ev ve Kişisel Bakım Trend Raporu hazırladı. Araştırma sonuçlarına göre tüketimde yaşanan değişime paralel olarak üretim de şekilleniyor. MG International Fragrance Company’nin Pazarlama Müdürü Baran Diler ve Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak, araştırmayı kimya sektörü açısından değerlendirdi.

2020 yılına damga vuran pandemi süreci bu yıl da etkisini gösterirken tüketim alışkanlıklarında gözle görülür değişimler yaşandı. Güzellik, ev ve kişisel bakım alanında yaşanan satın alma davranışlarındaki değişim ise bunun en çarpıcı örneği. Tüketicilerin ürünleri keşfetme biçimleri kalıcı olarak değişti ve bunun bir sonucu olarak alışveriş alışkanlıkları sil baştan yenilendi. Bu süreçte güzellik algısı, ev ve kişisel bakım trendlerine yeni bir kategori eklendi; sağlık. Uluslararası tüketim alışkanlıklarına yansıyan bu değişim gösteriyor ki, sağlık trendini takip eden markalar ön plana çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek.  

Uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company; uluslararası araştırma şirketi Mintel işbirliğiyle hazırlanan ve kimya sektörüne ışık tutacak 2021 yılı Küresel Güzellik, Ev ve Kişisel Bakım Trend Raporu’nu açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre; yeni normalde sağlık, güzelliğin önemli bir parçası haline geldi ve pandemi zihinsel iyilik üzerine odaklanarak bütünsel sağlık kavramını ön plana çıkardı. Pandemi nedeniyle artık tüketiciler, sağlık ve refah sözcüklerini yeniden tanımladı ve markaların kendilerini fiziksel/zihinsel sağlık, rahatlama ve finansal refah alanında yenilemesi gerektiği beklentisini ortaya çıkardı.  

BARAN DİLER 

Ev bakımında güzel koku vadeden ürünler ön planda 

Bitkisel ürünlere talep artıyor

DUYGU BEŞBIÇAK

Kalıcı kokular tüketim eğilimini olumlu etkiliyor 

Koku duyusuyla iletişim önem kazanıyor 

PAYLAŞ
Exit mobile version