MSA’dan bir ilk daha: Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak Eğitimi

Writer: NYX Magazine

Date: 07/10/2020

PAYLAŞ

Verdiği çeşitli eğitimlerle binlerce kişiyi yeme içme sektörüne kazandıran MSA, (Mutfak Sanatları Akademisi) sağlık ve beslenme arasındaki ilişkiyi keşfetmek isteyenler için, Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak Eğitimi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Eğitimde katılımcılara fonksiyonel gıdaların neler olduğu ve bu gıdalar ile günlük olarak kolayca hazırlanabilecek tarifler öğretilirken, aynı zamanda mutfakta yaratıcılığı ve araştırma-geliştirmeyi destekleyen temel pişirme pratiği kazandırılıyor. Yeni dönemi Şubat ayında başlayacak programa beslenme uzmanları, sporcular, sağlık sektörü çalışanları, aşçılar, mutfak profesyonelleri ve sağlıklı beslenme konusuna ilgi duyup bunu doğru tekniklerle kendi mutfağında uygulamak isteyen herkes katılabiliyor.

Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek-içecek eğitim merkezi olan MSA, Fonksiyonel Beslenme ve Mutfak Eğitimi veriyor. Fonksiyonel beslenme, farklı gıdaların tazeliğini ve özünü kaybetmemiş halde hem lezzetli, hem de bedene ve zihne azami fayda sağlayan tariflere dönüştürülmesi ile oluşturulan, her gün uygulanabilir, tüketilebilir ve sürdürülebilir beslenme sistemine deniyor. Bu beslenme sistemi ayrıca sağlığı destekleyen en önemli prensiplerden biri olarak öne çıkıyor. İlki Ağustos ayında başlayan program 12 Hafta / 132 saat sürüyor ve hem teorik hem pratik derslerden oluşuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Fizyoloji Profesörü olarak çalışmalarını sürdüren Nazan Uysal Harzadın öncülüğünde, MSA Eğitmen Şefleri ile beraber oluşturulan bu program sayesinde katılımcılar hem fonksiyonel besinler hakkında teorik bilgi sahibi olacak, hem de bu gıdaları değerlendirebilecekleri reçeteleri mutfakta uygulayabilecekler. Eğitimin yeni dönemi 8 Şubat’ta başlayacak.

Programa başvurmak için https://msa.com.tr/fonksiyonel-beslenme-ve-mutfak-egitimi adresinden form doldurulması gerekiyor.

PAYLAŞ