İtalyan Tasarım Günleri Galataport İstanbul Mekân Sponsorluğunda Gerçekleşecek

Writer: NYX Magazine

Date: 28/10/2020

PAYLAŞ

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen İtalyan Tasarım Günleri 2020’nin (IDD’20) çekimleri, Galataport İstanbul’da gerçekleştirilecek. Etkinliğin teması ‘Geleceği Çizmek, Gelişim, İnovasyon, Sürdürülebilirlik ve Güzellik’ olarak belirlendi.

100 ülkede eş zamanlı olarak organize ediliyor

Pandemi nedeniyle ertelenen İtalyan Tasarım Günleri 2020, 5 Kasım – 15 Aralık tarihlerinde ilk defa dijital olarak gerçekleştiriliyor. Etkinlik; İtalyan Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanlıkları tarafından 100’den fazla büyükelçilik ve konsoloslukla aynı anda organize ediliyor. İtalyan Tasarım Günleri; İstanbul İtalya Başkonsolosluğu ile İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ev sahipliğinde ve Galataport İstanbul’un mekân sponsorluğunda, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Yıldız Teknopark iş birliği ile hayata geçecek.

İtalya, İzmir ve Ankara Konsolosluklarının da katılımı ile gerçekleştirilecek 11 panelde toplam 40 panelist konuk olacak. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dr. Mimar Pınar Sipahi’nin Galataport İstanbul’dan gerçekleştireceği oturumların yanı sıra, dünyaca ünlü mimar ve küratör Prof. Luca Molinari de panellere Milano’dan moderatörlük yapacak. İtalyan Tasarım Günleri’nin konuşmacıları arasında The One Atelier’den Anna Masello, Gambardella Architetti’den Simona Ottieri, Istituto Europeo di Design’dan (IED) Carlo Branzaglia ve Studio Giulio Iacchetti’den Giulio Iacchetti, Maserati’nin baş tasarımcısı Giovanni Ribotta ile ünlü fotoğrafçı ve yönetmen Francesco Carrozzini de bulunuyor.

Dijital ortamda yayınlanacak panellerde İtalyan tasarımcılara, moda tasarımcısı Arzu Kaprol, mimar Han Tümertekin ve Alper Derinboğaz, tasarımcı Neslihan Işık, küratör Efe Korkut Kurt ve kreatif danışman Can Remzi Ergen gibi başarılı isimler eşlik edecek. Organizasyon dahilinde üniversite öğrencilerine yönelik de iki tasarım yarışması düzenleniyor.

PAYLAŞ