Martı Sanat Galerisi’nde Suluboya Ustaları Sergisi: Grup 5

Writer: NYX Magazine

Date: 08/11/2020

PAYLAŞ

Evde kal günlerinden sonra açılan ve kısa sürede üç güzel sergiye ev sahipliği yapan Martı Sanat Galerisi dördüncü sergisini açmaya hazırlanıyor. 14 Kasım 2020 Cumartesi günü beş usta sulu boya ressamını bir araya getirerek yeni bir resim sergisi ile tüm sanatseverlere kapılarını açıyor.

Ülkemizde suluboya sanatının önde gelen isimlerinden Ahmet Oğraş, Ahmet Öğreten, Ercan Paya, Hicran Alioğlu ve Sinan Balta Grup5 adıyla bu sergide bir araya geliyor. Sanatçılar; çalışmalarında güzel şehrimiz İstanbul’u, şehir yaşamını, doğasını ve insanını konu edinerek kendilerine özgü renk anlayışları ve üsluplarıyla ışık oyunları eşliğinde izleyiciye ve sanatseverlere sunuyor.

Martı Sanat Galerisi Grup5 Sergisi 14 – 28 Kasım 2020 tarihleri arasında santseverlerle buluşacak. Sergi koronovirüs tedbirleri kapsamında 11:00-18:30 saatleri arasında gezilebilir. (Pazar günleri kapalı)

Ressamlar Hakkında

Ressam Ahmet Oğraş

1961, Balıkesir doğumlu Ahmet Oğraş, 1988 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliğini bitirdi. 1991 yılında kendi inşaat firmasını kurdu. Halen aktif olarak devam ettiği iş hayatının yanında aralıksız olarak suluboya çalışmalarına devam etmektedir. Konularını genellikle tabiattan ve şehir yaşamından seçmesine karşın,resimlerinde şekil ve renkten ziyade, güneş ve ışığın her an değişen cilvelerini tespit edebilmek birincil amacını oluşturdu. Yurt dışında Joseph Zbukvic , Alvaro Castagnet, Chien Chung Wei, David Taylor, Liu Yi ve yurt içinde de Işıl Özışık, Burhan Özer ve Sait Günel’den dersler aldı. Yurt içi ve yurt dışında sergi çalışmaları devam etmektedir.

Ressam Ahmet Öğreten

1965 Yılında Antalya’da doğdu. İlk resim eğitimini 1982-1985 yılları arasında KHO Yaşar ÇALLI Resim Atölyesinde aldı. Resim eğitimine 1994-1997 yılları arasında Hüseyin ÖZDEMİR Resim Atölyesinde devam etti. 1995 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne girdi. Mesleği gereği yurdun pek çok yerinde görev yaparken Resim Atölyeleri kurdu ve eğitimler verdi. Resim sanatının yanında ebru, grafik ve fotoğrafçılıkla ilgilendi, kitap kapak çalışmaları yaptı. On bir Kişisel Resim Sergisi açan, yurt içinde ve yurt dışında kırkın üzerinde Karma Resim Sergisine katılan Ahmet ÖĞRETEN halen çeşitli merkezlerde “Suluboya”, “Peyzajda Eskiz Teknikleri” ve “Karakter Tasarımı” atölye programlarını yürütmektedir.

Ressam Ercan Paya

1965 yılında İstanbul’da doğdu, Resme olan ilgisi 4-5 yaşlarında başlar ve 13-14 yaşlarına geldiğinde yağlıboya ile resim yapma denemelerine başlar. Daha sonra bir tesadüf sonucu eline geçen ve yapraklarında suluboya resimler bulunan bir takvim, kendisinin suluboya resme yönelmesine neden olur. 1988 Yılında bir mimarlık ofisinde iş hayatına atılan Ercan Paya burada ileride kendisine çok faydası olacak tasarım, maket, proje çizimi ve perspektif gibi beceriler kazanır. 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Tasarım bölümüne girer.1996 yılında mezun olur. Üniversitede Bülent Erkmen, Yurdaer Altıntaş ve Mesut Manioğlu gibi çok değerli hocalarla çalışan ve İllüstrasyon hocası Osman Kehri ile çocukluğunda başlayıp uzun bir süre bıraktığı suluboya çalışmalarına tekrar başlar. 1998 yılında üç arkadaş 917 Design stüdyoyu kurar ve çok önemli firmaların tanıtım ve multimedya işlerini yaparlar. 2003 yılından bu yana  suluboya çalışmaları yapmaktadır.

Ressam Hicran Alioğlu

1965 yılında Azerbaycan’ın Sumgayıt şehrinde doğdu. İlk ve orta okulu Sumgayıt’da bitirdi. 1987-91 seneleri Bakü’de Azerbeycan Devlet Pedagoji Üniversitesinin resim öğretmenliği fakültesini bitirdi. 1996-2007 senelerinde  Sumgayıt Devlet sanat galerisinde müdür olarak çalıştı. 1996-2011 yılları arasında Sumgayit’da ve Bakü’de özel ve karma sergilere katıldı. 2013 yılının nisan ayında İstanbul’da yer alan İstanbul Suluboya Çalıştayında düzenlenen suluboya yarışmasında 5 ncilik ödülüne layık görülmüştür. 15 Aralık 2013 tarihinde İstanbul’da Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen karma renk resim sergisinde suluboya severlerin dikkatini çekmiştir. İWS (international watercolor society) derneği üyesi olup pek çok sulu boya resim yarışmasına jüri olarak katılmıştır. 21 Temmuz 2019 IWS Istanbul yarışmasının birincilik ödülüne layık görülmüştür. Turquise sanat atölyesinde suluboya hocası olarak çalışmaktadır. Evli olup 2 çocuk babasıdır. İzlenimci tarzda sulu boya çalışmaları yapmaktadır.

Ressam Sinan Balta

1984 yılında İstanbul’da doğdu.  2005 yılında Trakya Üniversitesi restorasyon bölümünden mezun oldu. Okul hayatı boyunca geleneksel Türk el sanatları ve teknik resim eğitimi alan sanatçı, uzun yıllar karakalem çalıştıktan sonra tamamen suluboyaya yöneldi.  İstanbul’ un kendine has mimarisini suluboyanın doğal renk geçiş ve lekeleriyle birleştirip kendine özgü bir tarz oluşturmuştur. Uluslararası Suluboya Derneğinin (IWS) Gaziantep’te yaptığı ve 45 ülkeden 65 yabancı ve 100 ün üzerinde Türk Sanatçının katıldığı yarışmada en iyi Türk Genç sanatçı ödülünü almıştır. 2019 yılında da İstanbul’da yapılan festivalde de ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

Martı Sanat Galerisi: Moda Caddesi Sarraf Ali Sokak No.8 D.2 Kadıköy / İstanbul

PAYLAŞ