Hayal Gücü ve Hayaller Üzerine Yaratıcı Drama Atölyesi

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 23/12/2020

PAYLAŞ

Burçin Ölmez Türk, özel sektörde uzun yıllar boyunca pazarlama, sosyal medya, kurumsal iletişim, sosyal sorumluluk, iç iletişim konularında görev aldıktan sonra 2017’de hayallerinin peşinden koşmaya karar vererek özel sektörden ayrıldı.
Burçin Ölmez Türk Hayalini Al Gel Atölyesi fikrinin çıkış noktası ve amacını şöyle anlatıyor: ”Hayal gücü, yol gösteren, yaratıcılığı geliştiren, heyecanlandıran, motive eden sihirli bir güçtür. Umut etmeye ve hayal kurmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bu dönemde hayallerimiz sığınağımız olacaktır.

Hayal kurma oranının üniversite dönemlerinde %2’ye düştüğü ülkemizde, hayal kuran, umut eden, yaratıcı, merak eden, soru soran bireyler olmanın ve yetiştirmenin önemi gün geçtikçe artıyor.
Hayalini Al Gel Atölyesi bu ihtiyacın karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla, yaratıcı drama yöntemi ile katılımcıların hayal güçlerini, yaratıcılıklarını geliştirmelerini ve kendi hayal dünyalarına yolculuk etmelerini sağlıyor. ”

“Yaratmanın başlangıcıdır düş gücü. Dilediğinizi düşler, düşlediğinizi amaçlar, amaçladığınızı yaratırsınız sonunda”
Yazar George Bernard Shaw’ın dediği gibi, bilimde, sanatta, hayatın her alanında hayal gücü ilerlemenin ilk adımıdır. 21. Yüzyıl becerileri arasında yer alan hayal gücüne, günlük yaşamdan bilimsel çalışmalara kadar her sürecin içerisinde ihtiyacımız var.

Hayalini Al Gel Atölyesi pandemi sürecinde online olarak çalışmalarına devam ediyor.

Atölyenin hedef kitlesi: 15 yaş üstü yaratıcılığını geliştirmek, hayallerini hatırlamak, motive olmak isteyen, oyun oynamayı ve paylaşarak öğrenmeyi seven herkes atölyeye katılabilir.
Atölye yöntemi: Yaratıcı drama. (Yaratıcı drama; bireyin özgün ve özgür olduğu bir ortamda yaratıcılığını, hayal gücünü, düşünme ve algılama sürecini dışa vurduğu, kişiler arasında doğrudan iletişimi, bireyin kendini ve karşısındaki tanımasını sağlayan, oyun, doğaçlama ve yaratma gibi etkinlikleri içeren interaktif bir yöntemdir. Atölyeye katılım için drama tecrübesi aranmamaktadır, amaç paylaşarak birbirimizden öğrenmektir.

Atölye içeriği: Hayal gücü ve hayal kurma üzerine bilimsel bilgiler edinecek; oyunlarla yaratıcılığınızı konuşturacak, hayal gücünüzün sınırlarını genişleten canlandırma, hikaye yaratma gibi çalışmalarla bedeninizi, beş duyunuzu harekete geçirme ve eğlenerek öğrenme fırsatı bulacaksınız.

Atölye süresi: 90 dakika

9 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek online atölyeye katılmak ve yaratıcı drama çalışmaları hakkında bilgi almak için [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz veya aşağıdaki linkten Burçin Ölmez Türk’e özel mesajla ulaşabilirsiniz.

https://www.instagram.com/tv/CJio3WyHQL3niVvXXRwn7z6gqT0QtYKzAu-21M0/?igshid=6uwdsezlok06

9 Ocak Cumartesi günü 14.00’te düzenlenecek atölyenin konuğu FAU Nürnberg-Erlangen Üniversitesi’nde sinirbilim uzmanı olarak görev yapan Dr.Seda Salar @soundandsilk

Daha yeşil bir Türkiye temennisiyle, TEMA Vakfı üzerinden kendinizin veya sevdiğiniz birinin adına fidan bağışında bulunarak atölyeye katılabilirsiniz.


Yaratıcı Drama Lideri Burçin Ölmez Türk, sizi hayal gücünüzü canlandırmaya ve yeni bir yıl için hayallerinizi hatırlayıp tazelemeye davet ediyor.
2021, hayallerinizi gerçekleştireceğiniz sağlıklı bir yıl olsun…

Hayalini Al Gel Atölyesi Kurucusu Yaratıcı Drama Lideri Burçin Ölmez Türk Kimdir?

Burçin Ölmez Türk, 1985 yılında Adana’da doğdu. Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde iki yıl tiyatro eğitimi alarak, profesyonel ve amatör tiyatro gruplarının oyunlarında rol aldı. Kültür – sanat alanında yurtiçi ve yurtdışında gönüllü projelerde çalıştı. Özel sektörde pazarlama, sosyal medya, kurumsal iletişim, sosyal sorumluluk, iç iletişim konularında görev aldı. 2018 yılından beri Bilim Virüsü sosyal girişimi bünyesinde öğrencilere hayal gücü ve hayaller üzerine atölye düzenlemektedir. Ayrıca çeşitli yaş gruplarına farklı konularda online yaratıcı drama atölyeleri tasarlamaktadır. Hayal kurmayı, hayalleri için adım atmayı, kendine ve çevresine faydalı olmayı, gezmeyi, sanatın her dalını, yaratıcı drama yoluyla paylaşarak öğrenmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, sohbet etmeyi sever.

PAYLAŞ