Filmler, Diziler

Writer: NYX Magazine

Date: 23/12/2020

PAYLAŞ

Filmler

Netflixte son dönemde en çok izlenen iki filmden birinde yine güçlü bir kadın kahraman rol alıyor. Diğerinde ise bir ütopya anlatılıyor.

The Old Guard

Fantastik bir yapım olan film, ölümsüz olan paralı askerlerin hikayesini anlatıyor. Başrollerinden birini Charlize Theron’un oynadığı filmde Yunan mitolojisinde bulunan ve günümüze gelen insanlar paralı askerler olarak görev yapmaktadır. Kötü niyetli topluluklar onların varlığını keşfedince işler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Rose Island

Gerçek bir hikayeyi anlatan filmde idealist bir mühendis, İtalya’nın açıklarında bulunan bir adaya yerleşir ve burayı kendi istediği gibi değiştirir. Bu değişim sadece maddi anlamda değildir. Mühendis adanın bağımsızlığını ilan edince İtalya başta olmak üzere tüm dünyanın dikkatini çeker. Film bu süreçten sonra yaşananları anlatır.

Diziler

Netflixte en çok izlenen iki dizde de güçlü kadın kahramanlar rol alıyor.

How to Get Away With Murder

İki Oscar adaylığı olan oyuncu Viola Davis’in oynadığı dizi bu aralar Netflix’te en çok izlenenler arasında. Bir grup hırslı hukuk öğrencisi ile onların derslerine giren gizemli profesörleri; hem kendi hayatlarını değiştirecek, hem de tüm üniversiteyi çalkalayacak bir cinayet davasına karışırlar. Hukuk, entrika ve ilişkilerin çarpıcı bir şekilde işlendiği dizide Viola Davis’in giydiği birbirinden şık kıyafetler, aralarında Dolce Gabana, Michael Kors, Victoria Beckham gibi markalarında olduğu ünlü modaevlerine ait.

The Crown

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth’in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.
Dizide Kraliçe II. Elizabeth rolünü Claire Foy canlandırıyor. Senaryosunu Peter Morgan’ın kaleme aldığı dizinin yapımcılığını ise Andy Harries üstleniyor.

PAYLAŞ