Yılbaşında Ağzınızın Tadı Kaçmasın!

Writer: NYX Magazine

Date: 29/12/2020

PAYLAŞ

Pandemide üretimin düşmesi, malzeme fiyatlarının artması nedeniyle baklava fiyatlarında da bir miktar artış oldu bu da ucuz baklavalara yönelimi artırdı. Ancak iyi bir baklavanın olmazsa olmazları var. Küşleme Kebaphan’ın Sahibi Onur İbili, baklava alırken yağına, şerbetine, fıstığına ve cevizine dikkat etmek gerektiğini belirtiyor.

Ucuz olması için ürünlerde pek çok hile yapılabildiğini vurgulayan İbili, “Örneğin şeker yerine sağlıksız olan mısır şurubu kullanılıyor. Tereyağı yerine margarin, fıstık yerine öğütülmüş bezelye gibi ürünlerle vatandaşlar kandırılıyor” diyor.

Lezzetli ve iyi üretilmiş bir baklavanın olmaz olmaz kuralları olduğunu hatırlatan Onur İbili, bu noktada tüketicilerin doğru seçim yapması için şu önerilerde bulunuyor:

“Eğer bir baklava soğuduğunda şerbeti sünüyorsa, o baklavada glikoz kullanılmış olabilir. Baklavanın şekerlenmesi sadece glikoz kullanılmasından kaynaklanmayabilir. Havanın nem oranından dolayı da baklava şekerlenebilir. Fıstık çok pahalı olduğu için bazı baklavalarda bezelyenin yanı sıra fıstığın konulmayacak kısımları da kullanılabiliyor. Baklavanın içini açıp fıstığın iri kısımlarının yanı sıra toz şeklinde bulunan malzemenin ne olduğunu iyi incelemek gerekiyor. Ayrıca baklavanın hamuru sertse elle açılmamış, makinada üretilmiş demektir.”

Baklava alırken tüm bu detaylara bakmanın zor olduğunu söyleyen Onur İbili, o nedenle tüketicilerin bildiği, güvendiği markalardan sipariş vermelerini öneriyor. Küşleme Kebephan olarak ürünlerinde kaliteye büyük önem verdiklerini ve pazar günleri dahil, her gün üretim yaptıklarını belirten İbili, o nedenle şehir dışından verilen siparişlerde de ürünleri taze bir şekilde servis edebildiklerini söylüyor.

PAYLAŞ