NYXmag’de Bu Sayıdan İtibaren Yeni Bir Dosya Açıyoruz: ”İlham Veren Kadınlar”

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 08/01/2021

PAYLAŞ

NYX Magazine’in üçüncü sayısı ile karşınızdayız. Kış sezonuna girerken yine evlerde olsak da güzel günlere yakında kavuşacağımız konusunda umudumuzu koruyorum.

NYXmag ekibi olarak sizlere yine yoğun içeriklerle dopdolu bir dergi hazırladık. Ve bu sayıdan itibaren yeni bir dosya açıyoruz: ”İlham Veren Kadınlar”
Hayatı kendi kurgusu hatta dayatması içinde yaşamak, yeniyi, farklıyı denemek hatta yanı başımızda belirdiği zaman bile farketmek, günlük rutin içinde çok zor. Akışa kapılan insanların buna ne güçleri ne de niyetleri var. Ancak bazı insanlar bırakın akışa kapılmayı, o akışa cesurca dur der, olmadı yön çizer. Size aşılmaz engel gibi görünen ne varsa onlar için bir zıplama taşı, direnci öğrendiği bir deneyim, geleceğe hazırlayan bir sınava dönüşür. İşte “ilham veren kadınlar” bölümünde bu kadınları anlatmak istiyoruz.
Kimi büyük projelerle kimi küçük dokunuşlarla ilham verirler, kimi ardına bile bakmaz, kimi özgürlüğünün onu çıkaracağı zirveye köklerinden aldığı enerji ile ulaşır. Kendi ipek gibi dokur ve hepimizi kimi zaman büyük bir görsel şölenle, dayanışmayla kimi zaman sabırla, birbirinden canlı renklerle, müzikle, saygıyla, coşkuyla hayata bağlar.

“İlhan Veren Kadınlar” dosyasının ilkinde birbirinden özel kadınları sayfalarımıza taşıdık. Hazırladıkları görkemli koleksiyonlarla yurt içi ve yurt dışında pek çok ünlünün dikkatini çeken modacı ikiz kardeşler Raisa ve Vanessa Sason başarı hikayelerini paylaşırken, geleneksel yorganları yumuşacık şık çantalara dönüştüren bir işbirliğine imza atan tasarımcı Güneş Mutlu Mavituncalılar ile koleksiyoner tasarımcı Ayça Sarc’ın sizlere de ilham vereceğini düşünüyoruz. Sokakları sanat galerisine dönüştüren Mersin’li ressam Nazife Hazar Bilgin, dünyayı güzelleştirmek için hayal kurmanın gücüne inanarak Hayalini Al Gel Atölyesi’ni hayata geçiren Burçin Ölmez Türk ve ABD’de yaşayan ve gülümsemesiyle fark yaratan Aslı Mühürhancı Knowles’in hikayeleri de hayata karşı umudumuzu güçlendiriyor. Bundan böyle NYX Magazine’in her sayısında sizi ilham veren kadınlarla buluşturmaya devam edeceğiz.

NYXmag dünya çapında başarılı kadınların çalışmalarını dikkatle takip ediyor. Pfizer ile birlikte koronavirüse karşı etkili bir aşı geliştiren Almanya merkezli BioNTech şirketinin kurucularından Türk kökenli bilim insanı Dr. Özlem Türeci’yi de takip ediyor ve insanlığa sunduğu katkıdan dolayı gurur duyuyoruz.

Bütün dünyanın heyecanla takip ettiği ABD başkanlık seçimlerinden büyük bir zaferle çıkan ilk siyah, ilk Asya kökenli, ilk Güney Amerika kökenli ve seçilmiş ilk kadın ABD Başkan Yardımcısı özelliklerine sahip Kamala Harris’i de tebrik ediyorum.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Avrupa Ritmik Jimnastik Şampiyonası’nda‘ 3 çember 2 labut aletinde Avrupa şampiyonu olan Ritmik Jimnastik Grup Milli Takımı sporcuları Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina ve Eda Asar’ı da yürekten tebrik ediyorum.

2021 yılına sayılı günler kala hepinize hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz, ilham veren kadınlarla karşılaşacağınız, ışıltılı, güzel bir yıl diliyorum.

Sevgilerle

PAYLAŞ