Bu Sevgililer Gününde Mutfakta Buluşuyoruz

Writer: NYX Magazine

Date: 13/02/2021

PAYLAŞ

Bu yıl sevgililer günü, sevgiliye duyulan aşkın yanında; aileye, çocuklara, değer verdiğimiz arkadaşlara duyulan sevgiyi de ifade etmek için önemli…  Pandemiyle geçen bir dönemde hayatımızdaki insanların değerini bir kez daha anladık. Yan yanayken ayrı kalmak fikri hepimizi zorladı. Sarılmanın ve aynı odada bir arada durmanın bile ne kadar kıymetli olduğunu fark ettik. Bu nedenle bu yıl sevgililer gününde sevgimizi göstermek şüphesiz çok daha anlam kazandı.   

Bu sevgililer gününde herkesi mutfağa, sevdikleri için pişirmeye davet eden APlus Merkez Pastaneleri Şefi Canpolat, “Sevdiklerimizin varlığının kıymetini bir kez daha anladık. Bu yıl sevgililer gününde aşk kadar bunu da kutlamalıyız.” diyor. Buradan yola çıkarak sevgililer günü kurabiyelerini hazırladıklarını belirtiyor.  

“Sevgiyi göstermenin en lezzetli yolu, onun için ellerinizle hazırlamaktır.” diyen Canpolat, “Kendinizi ifade edebileceğiniz en pratik ve en hızlı tarifler kurabiyelerdir” diye ekliyor.

Sizde sevdiklerinize verdiğiniz değeri göstermek istiyorsanız bugün mutfağa girebilir ve APlus şeflerinin sevgililer gününe özel verdiği kurabiye tarifiyle onlara bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. 

Sevgililer Günü Kurabiyesi Tarifi:

Malzemeler

  • 0.500 gr Un
  • 150 gr Pudra şekeri 
  • 2 adet Yumurta
  • 50 gr Tereyağı
  • 200 gr Margarin  
  • 5 gr Kırmızı gıda boyası 
  • 20 gr Vanilya  

Yapılışı:  

Tüm malzemeleri bir kaba alın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru buzdolabına alın ve 15 dk.  dinlenmeye bırakın.

Dolaptan çıkarttığınız hamuru merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Kalp şeklindeki kalıplarla keserek tepsiye  dizin.  160 derecede 25 dk.  pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarttıktan sonra 10dk. dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun..

PAYLAŞ