Bir Tuvalde 2 Tablo

Writer: NYX Magazine

Date: 15/02/2021

PAYLAŞ

lkini geçtiğimiz sene Şubat ayında ‘Evrenin Sureti’ sergisinde yer alan eseri ‘Meryem’ tablosu ile hayata geçiren ve büyük beğeni toplayan ressam Recep Çiftçi şimdi ise tamamı optik illüzyon tablolardan oluşan çalışmalarını ‘VERITY’ adı altında bir araya getirdi. 

“Hakikat dokunabileceğimiz veya avuçlayabileceğimiz bir şey değildir.”  diyen Çiftçi’ye göre hakikate ulaşabilmek için çoğu zaman çaba ve emeğin yanı sıra bakış açımızı değiştirmemiz; yeni fikirlere açık olmamız gerekiyor. 

Recep Çiftçi’nin tutarlı bir ahenge ulaştığımızda hakikatin netlik kazanacağını vurgulayan eserlerinde ilk bakışta soyut bir renk kompozisyonu görülmektedir. Çıplak gözle soyut bir resim olarak görülen eserlere cep telefonlarınızın kameraları ya da fotoğraf makinelerinin kadrajından yani bileşik mercekle bakıldığında ise bir suret ortaya çıkar. 

Recep Çiftçi şimdiye kadarki hemen tüm çalışmalarında mana içeren işlerle adından söz ettirdi. ‘VERITY’ ile yine anlam arayışına vurgu yaparak onu taçlandıran Recep Çiftçi imzalı optik illüzyon tablolarının bir kaçını 2021 sonuna kadar Four Seasons Bosphorus Hotel’de görebilirsiniz. 

PAYLAŞ