221B Polisiye Festivali Devam Ediyor

Writer: NYX Magazine

Date: 26/02/2021

PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk ve tek polisiye kültürü dergisi 221B tarafından düzenlenen Uluslararası 221B Polisiye Festivali, polisiye edebiyata büyük katkılar sağlamış duayen isimlerle başladı.

Barry Forshaw, Erol Üyepazarcı, Ahmet Ümit, Sevin Okyay, Armağan Tunaboylu, Gülce Başer, Çağatay Yaşmut, Mesut Demirbilek, Ercan Akbay, Leslie S. Klinger, Suat Duman, Prof. Dr. Halis Dokgöz ve Arne Dahl’ın panellerinin gerçekleştiği festival, ülkemizden ve dünyadan çok değerli isimlerle pazar akşamına dek devam edecek. Gerçekleşen oturumları Mylos Yayın Grubu Youtube sayfasından izleyebilirsiniz.

Festivalin ilerleyen günlerinde; Bron / Broen ve Marcelladizilerinin senaristi Hans Rosenfeldt, Trapped dizisinin başrol oyuncusu Ólafur Darri Ólafsson, Ceset ve Görünmeyen Misafir gibi başarılı polisiye filmlerde imzası olan senarist ve yönetmen Oriol Paulo konuklar arasında yer alacak.

Festivalin ülkemizden konukları ise ünlü ekonomist ve yazar Mahfi Eğilmez, gazeteci yazar Timur Soykan, ödüllü yönetmenler Yeşim Ustaoğlu ve Ümit Ünal, yerli dijital platformların yöneticileri Ümmü Burhan (Exxen), Deniz Şaşmaz Oflaz (BluTV), Şebnem Aksoy (Puhu), Saygı: Bir Ercüment Çözer Dizisi’nin oyuncuları Miray Daner ile Boran Kuzum ve senarist Ercan Mehmet Erdem olacak.

Festival, 28 Şubat Pazar günü dünyaca ünlü İspanyol yönetmen Oriol Paulo ile sona erecek.

5 sene boyunca Türkiye’de ve dünyada polisiyenin nabzını tutan 221B, yeni yaşını polisiye festivalinde yazarlarıyla, polisiye dizi ve sinema alanlarının önemli isimleriyle kutluyor!

Türkiye’nin ilk ve tek polisiye kültür dergisi 221B, ilk sayısıyla Ocak 2016’da okurlarla buluştu. 30 sayıya birçok arşivlik dosya konusu ve özel röportaj sığdırdı; Güney Amerika’dan Nordik ülkelere, İngiltere’den İspanya’ya, İtalya’dan ABD’ye alanında uzman pek çok yazar, eleştirmen, senarist ve yönetmen de özel yazılar ve röportajlarla 221B’de okurlarıyla buluştu.

28 Şubat 2021 tarihine kadar devam eden 221B Polisiye Festivali, Mylos Yayın Grubu Youtube sayfasından izlenebilecek; festival, 17 farklı panel, atölye ve gizem çözme oyunlarıyla dünyanın polisiyesini tek festivalde buluşturuyor!

FESTİVAL PROGRAMI       

26 ŞUBAT CUMA

19:00   Dijital Platformlarda Polisiyenin Bugünü ve Geleceği : ÜMMÜ BURHAN, DENİZ ŞAŞMAZ, ŞEBNEM AKSOY / ARMAĞAN LALE

21:00   Dünya Onun Yazdıklarını İzliyor : HANS ROSENFELDT / FULYA TURHAN

27 ŞUBAT CUMARTESİ

14:00   Polisiyenin Ustası Andrea Camilleri ve Komiser Montalbano Serisi : DOÇ. DR. BÜLENT AYYILDIZ, PROF. DR. NEVİN ÖZKAN, ÇEVİRMEN SEMİH TOPÇU

16:00   Bir Ekonomistin Kaleminden Polisiye :  MAHFİ EĞİLMEZ / ÇAĞLA ÜREN

18:00   Gerçek ve Kurgu : Türkiye’de Siyasi Polisiye TİMUR SOYKAN / ÖZLEM ÖZDEMİR   

21:00   İki Ülke, İki Oyuncu : Sınırlar Olmadan Polisiye OLAFUR DARRI OLAFSSON, DAMLA SÖNMEZ

28 ŞUBAT PAZAR

16:00   Suçu Hayal Etmek : Sinemada Suç Kavramı Üzerine   YEŞİM USTAOĞLU, ÜMİT ÜNAL / ASLI ILDIR

17:30   Ekrandaki Polisiye : Saygı – Bir Ercüment Çözer Dizisi   BORAN KUZUM, ERCAN MEHMET ERDEM, MİRAY DANER  / ONUR BAYRAKÇEKEN

19:15   Dünyanın En Küçük Dedektifi : ALPER KAMU  ALPER CANIGÜZ  / ONUR BAYRAKÇEKEN

21:00   Ters Köşelerin Ustası :   ORIOL PAULO  / FULYA TURHAN

PAYLAŞ