TEVİTÖL “Meslek Atölyeleri’21” Online Olarak Gerçekleşti

Writer: NYX Magazine

Date: 13/03/2021

PAYLAŞ

TEVİTÖL Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü liderliğinde, TEVİTÖL Gelişim ve Kariyer Kulübü öğrenci ekibi tarafından organize edilen ve pandemi nedeniyle bu yıl dijital olarak gerçekleştirilen “Meslek Atölyeleri’21” 3 Mart Çarşamba günü gerçekleşti. Bu yılki açılış konuşmasını, oyuncu ve sunucu Pınar Altuğ’un yaptığı Meslek Atölyeleri’21’e, online topluluk platformu Zoom üzerinden katılım sağlandı ve atölyelerde aralarında mezun bursiyerlerin de olduğu alanında uzman, farklı meslek gruplarından 36 farklı konuşmacı yer aldı. 

Felsefeden mühendisliğe, gastronomiden yapay zekâya varan birçok disiplin ve meslek sahası kapsamında düzenlenen 61 atölye ile öğrenciler; eğilim ve ilgi gösterdikleri alanlar hakkında hem bilgi sahibi olma hem de meslek seçimlerine yönelik değerlendirme yapma fırsatı buldu.

Geçtiğimiz yıllarda Mert Fırat, Emin Çapa ve Varol Yaşaroğlu’nun açılış konuşmacılığını üstlendiği etkinliğin açılış konuşmacısı bu yıl Pınar Altuğ oldu. Pınar Altuğ; kendi meslek seçimi sürecini öğrencilerle paylaşırken onlara eğitimin önemi hakkında tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin gelecek hayallerine ve ideallerine yön verebilmesi adına düzenlenen atölyelerde; Türk Eğitim Vakfı’nın mezun bursiyerleden Nörölog Mustafa Seçkin, Tiyatro Yönetmeni Merve Taşkan, Girişimci Umutcan Duman, Turkcell Kurumsal Pazarlama Müdürü Demet Penpecioğlu gibi isimler öğrencilere, kendi profesyonel meslek yaşamından örnekler ve kişisel donanımın önemi hakkında tavsiyeler verdi. 

Okul Müdürü Mustafa Aydos’un da konuşma yaptığı atölyeye katılan 200’ün üzerindeki öğrenci, TEVİTÖL aracılığıyla; kariyer yolculuklarının başında,  akademik potansiyellerini değerlendirme şansına sahip oldu.

PAYLAŞ