Angelina Jolie 18 Dakika Boyunca Arılarla Nasıl Durdu

Writer: NYX Magazine

Date: 25/05/2021

PAYLAŞ

Bir yardım projesi için arılarla 18 dakika boyunca hiç kımıldamadan poz veren Angelina Jolie, poz verdiği süre boyunca hiç sokulmadığını açıkladı. Arıların hangi koşullarda ve neden iğnelerini kullandığını açıklayan “bal uzmanı” Ahmet Bağran Aksoy, “Arılar herhangi bir tehlike sezdiğinde, yüksek desibel seslerde ve ani ses artışlarında, kovana doğrudan müdahale olduğunda, kovanın girişini kapadığınızda iğnelerine başvurur” bunların haricinde insan başta olmak üzere hiçbir canlıya karşı iğnelerine başvurmaz, sokmaz, saldırmaz. Dolayısıyla, doğaya polinasyon anlamında sundukları katkıyla, insanlara verdikleri şifayla dünyanın en sevimli, en zararsız en çalışkan vede en faydalı canlı varlıklarıdır ifadelerini kullandı.

Oyunculuğu, yönetmenliği ve dikkat çeken özel hayatının yanı sıra hayırseverliği ile de ön plana çıkan Angelina Jolie, kadınların arıcı olarak yetiştirilmesini destekleyen bir sosyal sorumluluk projesi için kameralar karşısına geçti. 18 dakika boyunca arılarla poz veren Jolie, çekimler sırasında bir kez bile sokulmadığını belirtti.

Tüm Set Arı Sokmasına Karşı Kıyafet Giydi

45 yaşındaki altı çocuk annesi Jolie, üzerine konan arılara hiç tepki vermeden tam 18 dakika boyunca kamera karşısında durdu. Jolie’nin, Dan Winters’a poz verdiği çekim bir stüdyoda gerçekleştirildi. Karanlıkta yapılan çekimde Jolie dışında bütün set ekibi, arı sokmasına karşı koruyucu kıyafet giydi.

Arıcılığın Güçlendirilmesi İçin Çekimlere Katıldı

Angelina Jolie’nin katıldığı bu çalışma, Fransa’nın Provence bölgesinde başlayacak olan bir çalışmanın tanıtımı için gerçekleştirildi. Bu çalışma kapsamında bölgede, 5 yıl içinde 50 kadının arıcı olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. 2 bin 500 arı kovanı oluşturup 125 milyon arı yetiştirmek de projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Arılar Neden Sokmadı?

İzleyenleri etkileyen çekimlerde arıların neden Angelina Jolie’i sokmadığını açıklayan Etabal Yönetim Kurulu Başkanı ve 40 yıllık bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, “Arılar sanılanın aksine agresif canlılar değildir. Ortak akılla hareket ederler. Kendilerine tehdit oluşturmayan canlılara saldırmamayı seçerler. Jolie’nin sakin hareketleri, ses çıkarmaması, arıların hareketlerini kısıtlamaması onun bir tehdit oluşturmadığını gösteriyor. Dolayısıyla arılar saldırma ihtiyacı hissetmedi” dedi.

Arıların hangi koşullarda saldırdığını belirten Ahmet Bağran Aksoy, “Arılar herhangi bir tehlike sezdiğinde, yüksek desibel seslerde ve ani ses artışlarında, kovana doğrudan müdahale olduğunda, kovanın girişini kapadığınızda (her hangi birisinin evinizin önünü kapadığını düşünün) iğnelerine başvurur” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ