Avrupalı Gelinlik Markası Yeni Mağazasıyla Nişantaşı’nda

Writer: NYX Magazine

Date: 11/07/2021

PAYLAŞ

Dünyanın moda başkentlerinde ‘Doğu ve Batı’ kimliğine sahip maksimalist gelinlere özel tasarımlar hazırlayan Sima Couture ürünleri, dünyanın 12 farklı ülkesinde, toplam 38 satış noktasında modaseverler ile buluşuyor.

Almanya merkezli uluslararası moda evi Sima Couture, emsalsiz kültür mirası Kapadokya vadilerinin milyonlarca yıllık tarihini, gelinin ihtişamıyla bir araya getirdi. Sima Couture tasarımlarıyla gerçekleşen kapak çekimlerinde, Türkiye’nin çok yakında dünyada gösterime girecek tanıtım filminin de yüzü olan Ukraynalı model Inna Koliada modellik yaptı. Koleksiyon çekimiyle Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulunmayı hedefleyen Sima Couture, koleksiyon çekimlerine Kapadokya’nın ardından Mardin’de devam edecek.

Moda çekimlerini Türkiye’nin doğa ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan cazibe merkezlerinde sürdürerek Türkiye’nin gönüllü turizm elçisi olmayı hedefleyen Sima Couture Kurucusu Silva Erkoç,  Kapadokya’nın dünyada emsali görülmemiş bir estetiğe ve gizeme sahip olduğunu söyledi. Erkoç: ‘’Gerçek bir kültür mirası ve eşi benzeri bulunmayan bir tasarım harikası. Sima Couture çizgisinde ihtişam, dikkat çekicilik ve ilgi odağı olmayı seven gelinler her zaman ön plandadır. Bu koleksiyonda Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinden ilhamla sofistike ve zamansız tasarımlar hazırladık.  Hedefimiz Milano, Barselona, Paris Moda Haftası, Chicago Fuarları’nda hazırladığımız gelinlik koleksiyonlarını dünya gelinleriyle buluşturmak’ dedi.

Büyülü Coğrafyada Mistik Bir Gelin

Sima Couture çizgisindeki en belirgin tavır sadelik içinde bile bir ihtişam barındırması. ‘Cappadocia’ koleksiyonunda da bu duruş tüm cazibesiyle kendini gösteriyor. Birçok farklı materyalin dengeli birlikteliğiyle hazırlanmış gelinlik modelleri sadelik ve ihtişamı bir arada sunuyor.  Farklı vücut tipleri düşünülerek hazırlanan koleksiyonda, bedeni alabildiğince saran balık form gelinlikler ve derin sırt dekolteleri zarif ve hareketli ışıltıların bütünlüğüyle ihtişamından taviz vermeyen gelinleri yakalıyor. Hafiflik hissi veren uçuşan detayların ön planda olduğu Helenistik modellerse zamansız duruşlarıyla yaz gelinlerine romantik bir görünüm vadediyor. Transparan detaylar, derin sırt ve göğüs dekolteleri ve opsiyonel formlarıyla farklı görünümler sağlayan çarpıcı kol detaylarıysa koleksiyonda en dikkat çeken ayrıntıları arasında yer alıyor.

PAYLAŞ