Zamanda Yolculuğa Davet Eden Çantalar

Writer: NYX Magazine

Date: 10/08/2021

PAYLAŞ

Geçmişten gelen tüm anıların huzur ve nostalji ile eş zamanlı buluştuğu Mehry Mu Sonbahar/Kış sezonunda, tozlanmış 45’likler gün yüzüne çıkıyor, güneşi batırarak gündüzden geceye tanıdık melodiler eşlik ediyor. Aile yadigarı hissi vererek dönem trendlerini tasarımlarına aktaran çanta ustası Mehry Mu’nun yeni koleksiyonunda öne çıkan rafya, kadife ve yün dokular artık her mevsim kullanılabilecek çanta modellerine doğru bir serüvene dönüşümün de ışığını tutuyor. Geçmiş köklerine daima sahip çıkan çanta markasının kurucusu ve kreatif direktörü Güneş Mutlu Mavituncalılar ise bu sezon da çok konuşulacak sürdürebilir moda ataşeliği yaptığı için global arenada övgüler alıyor.

Moda trendlerinin döngüsel doğasını hatırlatıp tarzıyla geçmiş ile günümüzü harmanlayan 2000 yapımı High Fidelity (Sensiz Olmaz) filmi ve analog günlerden ilham alınarak hazırlanan Mehry Mu Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonu nostaljik dokunuşuyla klasikleşiyor. Geçmişin cazibesini yeni koleksiyona taşıyan Mehry Mu’nun kurucusu ve kreatif direktörü Güneş Mutlu Mavituncalılar, Mehry Mu ile asaletin anahtarını sunuyor.

Jenerasyon farkını ortadan kaldırarak tüm kuşaklara hitap eden Mehry Mu’nun yeni koleksiyonunda yünden kadifeye, süetten işçilikli danteller kadar birçok farklı doku arasında gezintiye çıkarıyor. Çapraz bağlamalı modeller, dantelli küçük detaylar, boncuk işlemeler, baget çantalar Mehry Mu’nun havasıyla vintage bir hazine oluşturuyor.

Sonbahar için yeniden tasarlanan ahşap kulplarıyla Lucia Bag, art deco esintilerinin yer aldığı Rita Bag, sezonun renkleriyle kusursuz bir şekilde uyumlu olan Neb Bag, retro havasıyla Agatha, bir Mehry Mu klasiği Luna Box, kontrast el dikişli Fey Mini Box, 90’lar ve 2000’lerin rüzgarını taşıyan kapsül Tilda Bag, unisex olarak tasarlanan Terra Tote, gardırobun tamamlayıcısı Chacha ve derinin tüm şıklığıyla Freya Tote, Mehry Mu’nun Sonbahar/Kış 2021 silüetini ortaya koyuyor. 

PAYLAŞ