Instagram’da Takipçi Sayınızı Arttırmak İçin 11 Altın Kural

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 08/07/2020

PAYLAŞ

Son yıllarda farklı birçok sosyal medya uygulaması çıksa da instagram popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi diyebiliriz. Büyük kitlelere ulaşmak için en kolay ve en kalıcı yöntemlerden biri. Tabii ki doğru kullanılırsa. Peki nasıl ulaşacağız bu büyük kitlelere? Parasını verip takipçileri satın alarak mı? Tabii ki hayır! Takipçi satın alarak hesabınıza ancak zarar verebilirsiniz. Çünkü satın alınan takipçiler çoğunlukla kalıcı olmaz, kalanlar ise genelde sahte hesaplardır. Bu da etkileşim anlamında hiçbir işinize yaramaz. Hatta insanlar takipçi sayınız ile yorum-beğeni sayınız arasındaki uçurumu fark ettiklerinde itibarınız da zedelenir ve mevcut organik takipçilerinizden de kaybedersiniz. O yüzden en iyisi ipuçlarını vereceğim 11 kuralı uygulayarak kalıcı organik takipçi edinmeniz.

1. Hashtag kullanın

Hashtag kullanımı, bir konu ile ilgili fotoğraf ya da profil arayan insanların sizin paylaşımlarınıza ulaşabilmesini sağlar. Instagram her paylaşımda 30 adet hashtag kullanabilmenize olanak veriyor. En iyi yöntem paylaşımınızla ilgili birkaç etkili hashtag seçmeniz olacaktır. Örneğin güzel bir manzara fotoğrafı paylaşıyorsanız #manzara #doğa #günbatımı #plaj #seyahat vs. Bir de kendinize özel bir hashtag belirleyerek (slogan gibi) her paylaşımınıza onu da ekleyebilirsiniz.

Hashtag

2. Sahip olduğunuz diğer ağlardan faydalanın

Facebook ya da Twitter hesaplarınızla İnstagram hesabınızı bağlayarak, o ağlarda sizi takip eden insanları instagram hesabınıza da çekmiş olursunuz. Bir internet siteniz ya da bloğunuz varsa sitenizde instagram hesabınızı eklemeyi unutmayın.

3. Kaliteli fotoğraflar paylaşın

Artık akıllı telefonlarla da iyi çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyoruz. Siz fotoğraflarınızın belli bir kompozisyona sahip olmasına dikkat edin. Estetikten uzak fotoğraflarla dolu bir hesabı kimse takip etmek istemez. Örneğin anlık bir sofra fotoğrafı bile paylaşacak olsanız masa örtüsünün düzgün durmasına, ortada bir yerlerde plastik bir su şişesi görünmemesine dikkat edin.

4. Aydınlık filtreler kullanın

Koyu filtreler yerine aydınlık filtreler seçmeniz hesabınızın daha iç açıcı görünmesine neden olacaktır. Ayrıca fotoğraflarınızda mavi renge de yer vermenizi tavsiye ederim. Yapılan bir araştırmaya göre mavi içeren fotoğraflar diğerlerine göre ortalama %24 daha fazla beğeni alıyor.

5. Takipçileriniz takipçi getirsin

Nasıl mı? Mesela çekilişler yaparak. Çekilişe katılmak isteyenlerden fotoğrafınızın altına en az 3 arkadaşını etiketlemelerini isteyin. Çekiliş sonucunda büyük hediyeler vermenize gerek yok. Bir parfüm, bir kitap da olabilir. Önemli olan sizden henüz haberi olmayan insanların hesabınızla karşılaşmaları.

6. Konum etiketi kullanın

Paylaştığınız fotoğrafa konum eklerseniz, konumla arama yapan insanların da sizi bulabilmelerini sağlamış olursunuz.

7. Düzenli paylaşım yapın

Mümkün olduğunca her gün ve hatta aynı saatlerde paylaşım yapmaya özen gösterin. Bir fotoğraf paylaştıktan sonra 1 hafta ara verirseniz takipçilerinizin ilgisini kaybedebilirsiniz.

8. Paylaşım saatinizi ayarlayın

Yapılan araştırmalara göre, instagramda etkileşimin en yüksek olduğu saatler hafta içi 14:00 – 15:00, hafta sonu ise 11:00 civarı. Paylaşımlarınızı bu saatlere ayarlayabilir ya da deneme-yanılma yoluyla en çok beğeni aldığınız saatleri kendiniz bulabilirsiniz

9. IGTV, hikaye ve canlı yayın özelliklerini kullanın

Hesabınızda sadece fotoğraf ya da kısa videolar paylaşmakla kalmayın. IGTV, hikaye ya da canlı yayın özelliklerini de kullanarak hesabınızı canlı tutun.

10. Yorumlara yanıt verin

Takipçileriniz paylaşımlarınıza yorum yaptığında onlara nazik cevaplar vererek etkileşime girerseniz, bu sürekli olarak sizinle etkileşimde kalma ihtimallerini arttırır.

11. Rakiplerinizin hesaplarını inceleyin

Çok takipçili, influencer hesaplarını gözden geçirin

PAYLAŞ