Geleneksel Ebru Sanatı Modern Tasarımlarla Birleşiyor

Writer: NYX Magazine

Date: 21/09/2021

PAYLAŞ

Ustası olduğu ebru sanatını farklı bir yöntemle kumaşa aktaran ve bir ilke imza atan Hülya Guruhan Küçükali, giyilebilir sanat markası olan Meshk’in ilk koleksiyonunu satışa sunuyor. Su ve toprağın ruhundan ilham alan bu ilk koleksiyon, kadın elbise ve gömlek modellerinden oluşuyor.

Köklü bir sanat olan Ebru, araştırmalar sonucu ilk kez geleneksel ebru boyaları ve tekniklerine bağlı kalarak kumaşa aktarılıyor. Büyük teknelerle sanatçı tarafından elle işlenen her bir ebru eserinden yalnızca bir ürün hazırlanıyor. Özünde toprak, su ve öd bulunan tamamen sürdürülebilir olan ürünlerin her biri eşsiz ve özgün.

Doğanın Ve Ebrunun Enerjisi Kumaşa İşleniyor

Meshk’in ürünlerinde, doğaya ve insana saygı ilkesi gözetilerek, sürdürülebilir yaşam formuna uygun doğal materyaller kullanılıyor. Doğal toprak boyalarla hazırlanan ebrulu kumaşların her biri, ebru sanatının doğası gereği bir adet ve eşsiz olacak şekilde üretiliyor. Sanatı ve modayı sevenlere, geleneksel sanatla modern tasarımların birleşiminden doğan sentez ürünler sunuluyor. Doğanın pozitif enerjisiyle de doğrudan bağlantısı olan ebru sanatıyla hazırlanan bu özel koleksiyon, bu güçlü enerjiyi Meshk’i giyenlere hissettirmeyi hedefliyor.

PAYLAŞ