İleri Dönüştürülmüş Çantalarıyla bir Türk Tasarımcı

Writer: NYX Magazine

Date: 24/09/2021

PAYLAŞ

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26 kapsamında hayata geçen ‘Fashion Open Studio’, dokuz uluslararası tasarımcıya işlerini tüm dünyaya gösterme fırsatı sunuyor. British Council ve Fashion Revolution’ın düzenlediği programa, kullanılmış yelken kumaşlarını ileri dönüştürerek çantalar tasarlayan huner, 30 Eylül tarihinde gerçekleştireceği dijital etkinlikte tasarımlarının yapım sürecini paylaşacak.

1-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26 kapsamında, British Council ve Fashion Revolution’ın düzenlediği ‘Fashion Open Studio’, tüm dünyadan iklim değişikliği ve sürdürülebilirliği odağına alan moda markalarını ağırlıyor. Çevre kirliliği ve sera gazı emisyonları açısından en zararlı endürstrilerden biri olan moda, iklim değişikliği ile mücadeleye önemli bir katkı olarak yaratıcı ve yenilikçi değişim yapıcıların uygulamaya koyduğu somut ve yenilikçi çözümlerden bazılarını bu programda ele alıyor. 16 aday arasından ilk dokuza giren sürdürülebilir Türk moda markası huner, 30 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de dijital bir etkinlikle stüdyosunun kapılarını açacak ve ileri dönüştürülen yelken kumaşlarından ürettiği çanta ve aksesuarların yapım sürecini paylaşacak.

Modanın arka planındaki insanları ve süreçleri kutlamayı amaçlayan bir etkinlik serisi olan ‘Fashion Open Studio’, bu sene ‘Adaptasyon ve Dayanıklılık’ ve ‘Doğa’ temaları çerçevesinde dokuz uluslararası tasarımcı ile bir dizi stüdyo etkinliği ve atölye çalışması sunuyor. Seçilen tasarımcılar arasında Türkiye’den huner ile birlikte Garcia Bello (Arjantin/Hollanda), Aranya Craft x Rahemur Rahman (Bangladeş/Londra), Iro Iro (Hindistan), Toton (Endonezya), Bora Studio (Nepal), Sindiso Khumalo (Güney Afrika), Bhukram (Tayland) ve Vimbai Natasha Naomi (Zimbabve) bulunuyor. Tasarımcılar, Fashion Open Studio x COP26 kapsamında çalışmalarını desteklemek ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere farklı dijital etkinliklerle moda tutkunlarıyla buluşacak.

Hüner Aldemir tarafından kurulan ve malzeme odaklı tasarımlar sunmaya odaklanan sürdürülebilir moda markası huner, 30 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de gerçekleştireceği etkinlikte, stüdyo turu ve huner çantasının oluşumuna dair bir etkinlik gerçekleştirecek. huner’in bilinçli tüketici için âtıl yelken kumaşlarını ileri dönüştürerek oluşturduğu çantalarının yapımını gösteren canlı ve önceden filme alınmış içerikler sunulacak. Dijital etkinlik, huner’in materyalleri nasıl tedarik ettiğini ve kendi üretim süreçlerinden kalanlar da dahil olmak üzere, elde ettiği her yelken kumaşı parçasını kullanma arayışlarını keşfedecek.

British Council Mimarlık Tasarım Modası Direktörü Sevra Davis: “Dünya çapında moda endüstrisinde değişime öncülük eden tasarımcıların çalışmalarıyla COP26’nın önemli temalarını hayata geçirmek için Fashion Open Studio ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu değişim, gençleri diyaloğa, tartışmaya ve eyleme katılmak için iklim değişikliği çözümünün merkezine koyan British Council iklim bağlantısının kalbinde yer alıyor.

Tüm tasarımcılar ve atölyeler hakkında daha fazla bilgi için www.fashionopenstudio.com adresi ziyaret edilebilir.

PAYLAŞ