Arzu Kaprol İlkbahar Yaz 2022 Koleksiyonu Fashion Week Istanbul Kapsamında Dijital Bir Show ile Tanıtıldı

Writer: NYX Magazine

Date: 15/10/2021

PAYLAŞ

Arzu Kaprol, Fashion Week Istanbul’un 16. sezonunda, ilhamını Truva’dan alan ve büyük aşklara adanan koleksiyonu –H.A.Y.A.L.- İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunu sundu. Coşkulu, renkli, yaşamı doyasıya yaşamaya ve yaşatmaya adanmış bu yeni koleksiyonun dijital show’u ise İstanbul’da Mağlova Kemeri’nin büyülü ortamında çekildi.

Zanaatkârların Elinden Sürdürülebilir Bir Koleksiyon

Arzu Kaprol İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonundaki tasarımlar, pandeminin zorlu şartlanın da etkisiyle küçük ekipler ve tamamen elde üretilen zanaat teknikleriyle ilerledi. Sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde maksimum verimlilik, minimum karbon izi yaratacak şekilde planlandı ve üretilen tasarımların her birinde Truva ve sonsuz aşkların izleri yansıtıldı.

Koleksiyonda yer alan tüm tasarımlar, doğaya ve yaşama saygılı; bu yaşamdan sadece geçmekte olduğumuzun bilincinde, yaşam ile dans halinde, mutluluğu ve deneyimi esas sayan bir bakış açısıyla oluşturuldu. Doğal ve sürdürülebilir malzemeler, Anadolu’nun kendi öz kaynakları ile yeniden yorumlandı. Kıyafetler, yaşamın doğduğu topraklara, bugünün izlerini sağlıklı yaşatma niyetiyle yola çıkılarak hazırlanan tasarımlar, yaşamla ve kendi bedenlerimizle hatta birbirimizle anlamlı bağlar kurmak fikrinin temelinde hazırlandı.

Canlı Renkler, Belirgin Pasteller Ve El Baskıları

Yaşamanın değerinin tüm dünyada yeniden anlaşıldığı, yeniden içselleştirildiği bu dönemde yaşayan ve yaşatan renklere olan ihtiyaçla tasarlanan koleksiyonda; canlı renkler, belirgin pasteller, gün ışığına doymuş renkler sezona iz bırakıyor.

Koleksiyonda yer alan kaftanlar, İnce vual, ham pamuk ve ipek kullanılarak tasarlandı. El baskıları, geleneksel ahşap kalıplarla, sosyal sürdürülebilirlik çerçevesinde üretilen malzemelerle uygulandı. Yaşayan ve yaşatan renkler, formlar İlkbahar/Yaz 2022 kaftan koleksiyonunun öne çıkan özelliklerinden.

Mağlova Kemeri’nin Kıyısında Bir Film

İstanbul’da bulunan Mağlova Kemerinin hayal kurduran yansımaları arasında çekilen dijital show filmi Serhat Özdemir fotoğraflar ise Serkan Eldeleklioğlu imzası taşıyor.

PAYLAŞ