Motivasyon Kaynağım: Yoga

Writer: Asu Çetin

Date: 31/12/2021

PAYLAŞ

Son dönemlerde gündemde, sosyal medyada ve yakın çevremde olumsuz duygu ve enerjilerle daha çok karşılaşır oldum. İnsanlar bıkkın, kızgın, gergin, üzgün, öfkeli, umutsuz, tepkili…

Bazı durumlar karşısında bu hislere kapılmak konusunda haksız da değiller. Yaşamın kolay olmadığı doğru. Ve olumsuz duygular da yaşamın doğal bir parçası. Tabi inanmalıyız ki sanıldığı kadar da zor değil. Zor olduğu kadar keyifli, çoşkulu, canlı ve huzurlu.

Ben de zaman zaman bu hislere kapılılabiliy orum. Şikayet ediyorum, huysuzlaşıyorum, kızıyorum, üzülüyorum, motivasyonum düşüyor ve hiç bir şey yapmak istemiyorum. Gelecek ile ilgi kaygı ve endişe hissetmeye başlıyorum. Ve bir an fark ediyorum ki eylemlerimi korku, endişe, kızgınlık gibi içinde bulunduğum duygular yönetmeye başlamış.

Beyin yapmakta olduğu şeyleri alışkanlık haline getirir. Şikayet ettikçe her şeyden şikayet eder oluruz.

Öfkelendikçe öfkemiz artar. Korktukça korkarız. Üzdükçe üzülürüz. Yaşamla uyumsuzluk içerine gireriz. Her ne oluyorsa, olana direnç gösteririz. Zihin bu gibi durumlarda kaos yaratmaya oldukça açıktır. İşte, düzenli Yoga ve meditasyon pratiklerim bu noktada devreye giriyor.

Farkındalığımızı kaybettiğimizde kontrolümüzü de kaybederiz. Eylemlerimiz, tepkilerimiz kontrolsüzleşir. Yoga pratiği ile farkındalığım canlı kalıyor. Fiziksel olarak güçleniyorum. Zihinsel olarak sakinleşiyorum. Yaşam ile dengeye geliyorum ve bu kaostan uzak durabiliyorum. Çok büyük oranda yaşam ile uyumlu olmamı sağlıyor.

 

Motivasyonum yükseliyor. Uyumlanma, benim yorumlamam ile anda olmak ve her ne yapıyorsam keyifle ve sevgi ile yapabilmektir. İşim sırasında bir excel doldurmak olabilir, bulaşık yıkamak, evi temizlemek olabilir. Tabi ki sonuç olarak, sevdiğim şeyleri yaparken, koşarken, arkadaşlarımla vakit geçirirken çok daha çoşkulu oluyorum. Bu da ekstra motivasyon kaynağı oluyor. Gerçekten istediğim şeylere odaklanabiliyorum ve bunlar için adım atabiliyorum. Kendi içinde bir döngü 😊

Müthiş bir çeşitlilik içinde yaşıyoruz. Birçok olasılıklık ile karşı karşıyayız. Hayatın ve çevren ile uyumlanabiliyor olman, kendin ile bağ kurman, anlaman ve kendini dengelemen çok değerli.

Bahane ve şikayeti rutininden çıkartmayı seçebilirsin. İzin ver sana iyi gelen şeyler rutinin olsun. Bu rutinler seni canlı ve farkında tutacak. Hayata karşı motivasyon kaynağın olacak. Eylemlerine yaratıcılık ve keyif eklediğinde içindeki sevgi, çoşku duygusu artacak.

PAYLAŞ