Sağlıklı Saç Görünümünü Kaybetmemek İçin İlk Adım Doğru Saç Analizi Yapmaktır

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 13/01/2022

PAYLAŞ

Engin Çam / Engin Çam Hairdresser / Kurucu

Röportaj: Burçin Yaşar Üner / [email protected]

Mesleğe 2002 yılında okul sonrası döneminde çırak olarak girdiği Gayrettepe bölgesinde bir kuaför salonunda başladı. Sonrasında TONY & GUY Akademi ile çalışma ha yatını sürdürdü. Sektörde edindiği 10 yıllık dene yimin ardında 2012 yılında kendi salonunu açtı.
Halen kendi adını taşıyan markasıyla çalışmalarına de vam ediyor. Engin Çam ile saç bakımları ve sezonun saç trendlerini konuştuk.

Yeni yıla girerken hepimiz hayatımızla ilgili yeni kararlar almayı, değişiklikler yapmayı seviyoruz. Peki yeni yıla yeni saç modeliyle girmek isteyen kadınlara neler önerirsiniz? Yeni yılın trend saç modelleri ve renkleri neler olacak?

Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bob kesim, perde kakül, mullet saç, doğal dalgalı saçlar, tepeden toplanmış sıkı at kuyrukları oldukça revaçta olacak.

Sarışın olmak her zaman popülerdi ama artık çok daha doğal görünen işlemler var. Röfle, ombre, sombre, brushlight vs. Fakat bu işlemlerden hangisinin bize uygun olduğuna nasıl karar verebiliriz? Siz müşterilerinizi yönlendirirken nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bizim için önemli olan müşterilerimizin kendilerine nasıl bir saç hayal ettikleridir ama daha önemli bir şey varsa o da saçlarımızın sağlığıdır. Hem müşterilerimizin kendilerinde hayal ettikleri saçı yapmak, hem de sağlıklı saç görünümünü kaybetmemek adına ilk adımımız doğru saç analizi yapmaktır. Analiz yaparken dikkat ettiklerimizden biri de sıcak ve soğuk tonlardan hangisinin müşterilerimize uygun olduğudur. Doğru tonu bulmak için iyi bir cilt analizi önemlidir.

Kış mevsiminde saçlarımızın yaz aylarında olduğu kadar yıpranmadığını düşünüp bakımları ihmal edebiliyoruz. Ama bu aylarda da kuru ve soğuk hava,rüzgar, artan hava kirliliği gibi etmenler yine saçlarımızda yıpranmaya sebep oluyor. Bu mevsimde de saçlarımızın sağlıklı görünmesi için neler önerirsiniz?

Saçın %80’i keratin denilen güçlü yapı proteinlerinden oluşur ama maalesef kışın soğukta saçlarımız protein yoğunluğunu kaybeder ve güçsüzleşerek kırılır.
Yapmamız gereken saça proteinini geri kazandırıp gün içerisinde serumlarla ve yağlarla destekleyerek güçlendirmektir.

En çok hangi ünlülerin saç stilini beğeniy orsunuz?

Saçlarını beğendiğim yabancı ünlüler; Megan Fox, Scralett johansson ve Rihanna.
Yerli ünlüler; Serenay Sarıkaya, Hande Erçel, Tuba Büyüküstün ve Burçin Terzioğlu.

PAYLAŞ