TAG Heuer, Türkiye’deki İlk Butik Açılışını Özel Bir Etkinlikte Kutladı 

Writer: NYX Magazine

Date: 13/02/2022

PAYLAŞ

10 Şubat 2022 – İsviçre’nin önde gelen yüksek saatçilik temsilcileri arasında yer alan TAG Heuer, Galataport’taki ilk butik açılışını kutladı. Etkinlikte aynı zamanda yeni Aquaracer Professional 200 modeli saat tutkunlarının beğenisine sundu.

İnovasyon tutkusuyla tanınan İsviçreli lüks saat markası TAG Heuer, Türkiye’deki ilk butiğinin kapılarını İstanbul’un yeni gözdesi Galataport’ta açtı. Pek çok değerli ismin katıldığı etkinlikte aynı zamanda markanın gözde saati Aquareacer’in yeni modeli de tanıtıldı. 

TAG Heuer sunar: Yeni Aquaracer Professional 200

TAG Heuer, cesur, şık, her türlü ortama uygun lüks bir saat olan Aquaracer Professional 200 ile yeniden doğan Aquaracer Professional serisine dönüyor. İsviçreli köklü saat atölyesinin zengin mirasını sürdüren bu yüksek işlevli spor saatin yolculuğu 40 yıl önce başladı. Aquaracer Professional 200, 40 mm veya 30 mm paslanmaz çelik kasa seçenekleriyle sunulacak. Her modelde 12 fasetli tek yöne dönen bezel ve 200 metreye kadar su geçirmezliğin yanı sıra otomatik veya quartz mekanizma bulunuyor. Aquaracer Professional 200, hayatın karşınıza çıkaracağı birçok zorluğun üstesinden gelmenizi sağlayacak sağlam ve sofistike bir saat olarak öne çıkıyor.

“Aquaracer, en az Carrera veya Monaco kadar TAG Heuer’in imzasını taşıyor. İlkeleri ve altında yatan felsefe, on yıllar önce tanımlandı ve o günden bugüne heyecan vericiliğini koruyor. Özellikle de yeni başlangıçlar ve yeni maceralarla dolu bu sezonda. Aquaracer Professional 200, maceralarla ve başarılarla dolu, sınırların ötesinde dolaşan, dinamik ve unutulmaz bir yaşamdaki yol arkadaşınız.” Frédéric Arnault, TAG Heuer CEO’su Cenevre, Ocak 2022. 

HEYECAN DORUKTA
Aquaracer Professional efsanesi sürüyor

Geçtiğimiz yıl TAG Heuer, markanın çok sevilen lüks dalgıç saati olan Aquaracer Professional 300 ile Aquaracer öyküsüne yeni bir soluk getirmişti. Bu öykü, 1978 yılında Jack Heuer’in Heuer Reference 844 modelini tanıtmasıyla başladı. Outdoor sporlardan ve hem karada hem de suda yaşanan doğa serüvenlerinden hoşlanan kadınlar ve erkekler için tasarlanan saat, ekstrem koşullarda güvenilebilecek çok yönlü kol saatlerinde yeni bir yüksek performans kategorisi tanımladı. Aquaracer adı koleksiyona 2004 yılında eklendi ve bu ailenin altı tasarım ilkesinden gelen mirası sürdürdü: Tek yöne dönen bezel, vidalı tepe, en az 200 metreye kadar su geçirmezlik, fosforlu indeksler, safir cam ve çifte güvenlik klipsi.

Aquaracer Professional 300 modelinin hemen arkasından gelen Aquaracer Professional 200, yamaç paraşütünde veya buz pateninde de sokakları arşınlarken olduğu kadar konfor sağlaması amacıyla tasarlanan kardeş model. Daha büyük olan 43 mm’lik Aquaracer Professional 300 modelinde olduğu gibi, 40 yılı aşkın süre önce belirlenen altı tasarım ilkesini benimsiyor. Yeni saatler baştan aşağı sadelik yayıyor. Bugün tanıtılan iki modelden büyük olanı, 40 mm çapında ve 11 mm kalınlığında. Yerini aldığı 41 mm çapındaki ve 12 mm kalınlığındaki modele kıyasla daha ince bir siluet ve daha zarif bir profil sunuyor. TAG Heuer’in tasarım ve mühendislik ekipleri, Aquaracer’ın temel prensipleriyle uyumlu fakat daha sofistike ve çok daha dayanıklı bir saat üretti.

“Aquaracer Professional 200’e baktığınızda; TAG Heuer tutkunlarının geçmişin Referans 844, 1000 ve 2000 modelleri gibi ikonlarından beklediği araçları görünümünü koruyan gündelik bir saat yaratma arzumuzu görüyorsunuz. Tüm bu geçmişin bir evrimi bu.” Guy Bove, TAG Heuer Kreatif Direktörü

KARŞILAŞTIRMA ZAMANI
 Aquaracer Professional 200 ve 300 kıyaslaması

Aquaracer Professional 200 ve Aquaracer Professional 300 arasındaki ilişki çok kolay tanımlanıyor. İlk kez 1995 yılında tanıtılan ve şimdi elden geçirilen 12 fasetli ünlü bezel; yatay çizgili rafine kadran dekorasyonu, fırça finisajlı ve polisajlı yivli kısa boynuzlar, üç parçalı bilezik ve 12 kenarlı, koruma parçalı vidalı tepe her iki modelde de ortak olan özellikler. Daha yakından incelediğimizde ölçülü fakat belirleyici farklılıklar görüyoruz. Bunların hepsi Aquaracer Professional 20 modeline kendine özgü karakter ve çok yönlülük katıyor. Örneğin, Aquaracer Professional 200 modeli 40 mm’lik çapıyla daha kompakt (43 mm’ye kıyasla) ve 30 mm’lik daha küçük kasalı bir seçenek de bulunuyor. Bezelde yine dalış ölçeği yer alıyor fakat artık seramik yerine çelik bir parça üzerine işleniyor. Bilezikteki orta sıra parçalarına fırça finisaj yerine polisaj uygulanması, Aquaracer Professional 200 modeline daha resmi bir his katarak denizde, dağda, ofiste veya hafta sonu eğlencelerinde çok yönlü kullanılabilmesine imkân tanıyor.

Farklılıklar, modellerin geometrisinde de kendisini gösteriyor. Aquaracer Professional 300 sekizgen formlu saat indekslerine, büyük boyutlu akrep ve sarı detaylara sahipken; Aquaracer Professional 200 modelinde daha düz kenarlı, yamuk formlu saat indeksleri, kılıç formlu ince ibreler ve canlı beyaz detaylar ile daha klasik bir spor saat stili benimseniyor. Kadranın okunabilirliği konusunda saat indeksleri ve ibrelerde yine Super-LumiNova kaplama uygulanıyor fakat daha şık bir görünüm oluşturmak için bezelde fosforlu materyal kullanılmıyor. 

“Gözlerimiz, mat finisaja sahip şekilleri kolaylıkla okuyabilir. Kasadaki dikey fırça finisajlar ve polisajlar arasında yarattığımız kontrast, gözünüzün çok fazla öğeyi görmemesini sağlıyor ve bu efekt sayesinde saat daha ince görünüyor.” Guy Bove, TAG Heuer Kreatif Direktörü

İÇERİDEN GELEN BİLGİLER 

Mekanizma seçenekleri, pırlanta yerleşimleri ve yeni arka kapak tasarımı 

Yeni Aquaracer Professional 200 modelleri, çeşitli mekanizma seçenekleri sunuyor. 40 mm’lik koleksiyonda iki otomatik ve iki quartz mekanizma bulunurken 30 mm’lik kasa iki otomatik ve beş quartz seçenekle karşımıza çıkıyor. Bu da serinin, yalnızca otomatik mekanik mekanizma ile sunulan Aquaracer Professional 300 modelinden ayrıldığı başka bir nokta. Mekanizma seçimi, saatin yerleşimini ve fonksiyonelliğini değiştiriyor. Otomatik mekanizmalar; füme (buğulu) gradyan kadranlar, tarih pencereleri (saatin ince profilini korumak için büyüteç olmaksızın), Super-LumiNova saniye ibreleri ve daha ayrıntılı dakika ölçekleri ile öne çıkıyor. Quartz modellerde tarih penceresi bulunmuyor. Diğerlerine kıyasla daha zarif bir görünüme sahip olan bu modeller, aynı estetik ve teknik özellikleri koruyor. 

“Hem otomatik hem de quartz versiyonlarda şıklık teması üzerinde çeşitlemeler yaptık. Saatte daha dar bir bezel, daha uzun indeksler ve saat 3-6-9-12 pozisyonlarında daha güçlü işaretçiler kullandık. Daha şık ve rafine olması açısından daha ziyade sokak saati denebilecek bir model. Öte yandan takım elbise ile bile giymeyi düşünebilirsiniz. Otomatik saatlerde füme kadran kullanmamızın nedeni buydu.” Guy Bove, TAG Heuer Kreatif 

Direktörü

 30 mm’lik seride ise daha eğlenceli, şık seçenekler var. Açık gümüş, açık mavi veya siyah renkli gün ışığı finisajlı üç quartz model; pırlantalı beyaz sedefli kadranlı quartz model, pırlantalı beyaz sedefli kadrana pırlantalarla süslü bezelin eklendiği bir diğer quartz model ve pırlantalı siyah veya mavi füme kadrana sahip iki otomatik model. Yine otomatik modellerde tarih penceresi yer alıyor. Yeni Aquaracer Professional 200 modellerin hepsinde ortak olan bir özellik, arka kapak tasarımı. Bu modeller kaşif ruh esas alınarak tasarlandığı için; 2002 yılından beri Aquaracer modellerinde (ve önceki nesillerde) saatin arka kapağında kullanılan dalgıç başlığının yerini alacak şekilde arka kapakta pusula işlemesi kullanılıyor. Pusula motifinin arkasında ise Aquaracer Professional 300 modelinde görülen altıgen işlemeli desen tekrarlanıyor. 

AİLE BAĞLARI

Koleksiyon genelinde ortak mühendislik yenilikleri

Yeni Aquaracer Professional 200 modeli, ilk kez Aquaracer Professional 300’de görülen ancak çok belirgin olmayan mühendislik geliştirmelerini de bünyesinde taşıyor. Örneğin, Aquaracer Professional 300’de ayrıntılandırılan bezel iyileştirmeleri bu kardeş saatte de yer alıyor. Bezelin döner mekanizması rahatça kayıp gitmesine rağmen basınç altındaki güvenilirliğine dair ipuçları veren rahatlatıcı bir klik sesine sahip ve yüksek mühendislik ürünü bir nesne. İki saat de, kullanıcının bileğindeki doğal kıvrımlara uyum sağlayan ergonomik bilezik tasarımları yapma konusunda TAG Heuer’in köklü geleneğini sürdüren zarif ve şık bileziklere sahip. Aquaracer Professional 200 modelinin son derece esnek ve dayanıklı olan bileziği, üstün mühendislik ürünü bastır-çek mekanizması kullanılarak hızla ayarlanabilen 7 mm uzatma parçasına sahip. Aquaracer Professional serisindeki her iki modelde de, kolayca kavranıp ayarlanabilmesi için bezel fasetleri üzerine uygulanan akıllı yiv tasarımı bulunuyor. Önceki nesil Aquaracer bezel parçaları kaldırılarak Aquaracer Professional 200 modeline kesintisiz bir bezel profili katıyor. Bunun sonucunda, her iki Aquaracer Professional modeli de aynı rafine dokunma hissini ve estetiği sunarak son derece tatmin edici bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. Bunlar aletler olsa da her lüks ürünün kaçınılmaz özelliğine de önem veriliyor: Saatin kullanıldığı her an yaşanan duyusal insan deneyimi. Bu felsefeyle yola çıkıldığında, onyılların tecrübesi ve yeni bir tasarım yaklaşımı bir araya geliyor.

 “Bezel parçalarının kaldırılması, yeni nesil Aquaracer Professional saatlere net bir ürün kimliği kazandırmaya yardımcı oldu.” Guy Bove, TAG Heuer Kreatif Direktörü

ÇOK YAKINDA EKRANLARDA
  Aquaracer Professional 200 için özel bir kampany
a

TAG Heuer, Aquaracer Professional 200 modelinin öyküsünü dünyaya tanıtmak için; “Nuit de la Glisse” adlı ekstrem spor filmleri serisinin ünlü yönetmeni Thierry Donard ile bir kez daha iş birliği yapıyor. Yamaç paraşütü, buz pateni, buz tırmanışı gibi sporlara odaklanılan görüntülerde; Aquaracer Professional 200 modelinin becerileri dünyanın en zorlu ve en büyüleyici doğal yerlerinde teste tabi tutuluyor. Aquaracer Professional 200 kaşifler için tasarlandı Yeni Aquaracer Professional 200, TAG Heuer’in ikonik saat-gereç ailesinin yenilenmesinde bir sonraki adımı simgeliyor. Aquaracer Professional 300 modelinin kardeş saati olarak Aquaracer Professional serisinde yer alsa da kendi içinde tekil bir tasarıma sahip. Sportif ve çok yönlü kişiliğini ortaya koyan, dikkatle düşünülen estetik adaptasyonlar kapsamlı bir liste oluşturuyor. Bu sofistike, dengeli ve bir o kadar da etkili görünüm, TAG Heuer tasarım ve mühendislik ekiplerinin yıllar süren araştırma ve geliştirme çabalarının meyvesi. Tamamı paslanmaz çelikten yapılan toplam 11 model tanıtılıyor. Kasa boyutu veya ayrıntılar ne olursa olsun, bu cesur ve dinamik saatler buz tırmanışından yamaç paraşütüne kadar birçok sporun yanı sıra dünyanın en kozmopolit şehirlerinde de kullanıma uygun. Saatlerin her biri TAG Heuer’in La Chaux-de-Fonds tesisinde doğruluk, su geçirmezlik ve aşınma testlerine tabi tutuluyor ve bileziğin beklenmedik gerilimlere dayanabildiğinden emin olunuyor. Aquaracer Professional serisinin birincil garantisi, basınç altındaki performansı. Aquaracer Professional 200, hayatın en büyük maceraları için tasarlanan üstün mühendislik ürünü TAG Heuer saatlerinde yepyeni bir sayfa açıyor.

PAYLAŞ