‘Geriye Dönüp Baktığımda’ Kitap Sergisi KTSM’de…

Writer: NYX Magazine

Date: 16/02/2022

PAYLAŞ

‘İyiBak Dünyana’ diyerek dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağını herfırsatta vurgulayan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), tasarımı, üretimi vehayatı keşfederek kendi iç yolculuğuna çıkan Özlem Tuna’nın ‘Geriye DönüpBaktığımda’ kitap sergisine ev sahipliği yapıyor. 8 Şubat tarihinde kapılarınıaçan sergi, sanat severleri bekliyor.

Dünyamızın içinde bulunduğu sorunlaryumağından çıkış için yaratıcı endüstrilerin yol gösterici olabileceğine inananve bu doğrultuda sürdürülebilir yaşam odaklı projelere kapılarını açan KaleTasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), 8 Şubat’ta açılış yapan sıra dışı bir sergiyedaha ev sahipliği yapıyor.

Hayatının dönüm noktaları ve ilhamkaynaklarıyla, malzeme denemeleri başta olmak üzere tasarım yolculuğundan gerçekçipaylaşımlar içeren ve hem içeriği hem de tasarımlarıyla dikkat çeken ÖzlemTuna’nın ilk kitabı ‘Geriye Dönüp Baktığımda’kendi tasarım yolculuğuna tanıklık ediyor. Kitabından ilham alarak hazırladığıve aynı adı taşıyan ‘Geriye Dönüp Baktığımda’sergisi ise tasarımcının dünyasına daha yakından bakıyor.

Özlem Tuna’nın tasarımı, üretimi vehayatı keşfederek kendi yolculuğuna çıktığı ve beş duyumuzla deneyimleyeceğimiz‘Geriye Dönüp Baktığımda’; dokun,dinle, seyret, ye, iç, hayal kur diyor.

Tasarım yolculuğunun baş aktörlerihamur, çamur ve metal ekseninde şekillenen GeriyeDönüp Baktığımda’, ziyaretçileri içe bakmaya, kendilerini sorgulayarakilham almaya ve sınırlarını zorlayarak dönüştürücü bir yolculuğa çıkmaya davetediyor.

Herkesin kendi iç yolculuğuna çıkmasına aracı olacağına inandığımız, Atölye Kale’nin katkılarıyla hayata geçen ‘Geriye Dönüp Baktığımda’, KTSM’de 11Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

PAYLAŞ