Aristide Maillol’ün bronz “La Nuit” Heykeli

Writer: NYX Magazine

Date: 17/02/2022

PAYLAŞ

Sanatı kristale dönüştürme geleneğini sürdüren Fransız Baccarat markası, Paris – Jardins des Tuileries’de yer alan Aristide Maillol’ün bronz  “La Nuit” heykelinin  kristallerden uyarlanan ışıltılı bir versiyonunu sunuyor. Orijinal modelden oluşturulan kristal eser, 20. yüzyıl heykeltıraşlığının önemli bir temsilcisi olan sanatçının “M” imzasını taşıyor.

Aristide Maillol,“La Nuit” eserinde hem bir figürü temsil eden hem de bir küp şeklini çağrıştıran bir dizi çizgiden eserini oluşturur. Bu çalışmanın modeli ise sanatçının karısıdır. Pozu aynı anda hem düşünceli hem de güçlü bir kadını temsil eder. 

Baccarat’ın 250 yıllık mükemmelliği yansıtan özgün teknik hünerler bu eserin her detayında izleniyor.

Baccarat, bu olağanüstü eseri zanaatkarlarının rakipsiz teknik bilgisi ile yarattı. 

Her bir kıvrımda yetenekli zanaatkarların hassasiyeti ve emeği bulunuyor. 

Bacarrat “THE NIGHT BY MAILLOL” adlı kristal heykelinde gecenin şehvetle parlayan şeffaflığını yansıtıyor. 

300 adet sınırlı sayıda üretilen, Fransa’dan koleksiyonerlere dağılan bu eşsiz hayranlık duyulacak bir zarafet ve güzellikle parlayan bir arzu nesnesi…

Türkiye’deki Baccarat tek temsilcisi BMS DESIGN CENTER’dan eşsiz kristal objelere, masa aksesuarlarına, avizelere ve aydınlatmalar ulaşabilirsiniz. BMS DESIGN CENTER’da saraylardan gelen klasik tasarımları veya ünlü tasarımcıların imzalı modern tasarımlarını bulabilirsiniz. Detaylı bilgi için İstanbul Etiler’de bulunan mağazasını veya www.bms.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

PAYLAŞ