Ömür Özdemir “Yapamazsın Dediler Yapamadım”

Writer: NYX Magazine

Date: 18/02/2022

PAYLAŞ

İnkilâp Kitabevi Etiketiyle Yayımlanan “Yapamazsın Dediler Yapamadım”, Ömür Özdemir’in Hayatından Kesitleri Anlatıyor

İlk kitabı “Fazla Şaapma”dan sonra Ömür Özdemir, ilk kitabındaki başarısına “Yapamazsın Dediler Yapamadım” ile devam ediyor. Oyuncu ve sosyal medya fenomeni kimliği ile tanınan Ömür Özdemir, beyaz perdeye yansıyan ilk kitabından sonra yeni kitabıyla yeniden okuyucunun karşısına çıkıyor. Samimi bir dil ile kaleme aldığı “Yapamazsın Dediler Yapamadım”, Ömür Özdemir’in hayatından birtakım anları okuyucuya sunuyor. 

“Sonuç Ahanda Bu Kitap”

Başından geçen kötü olayları kaleme alan Özdemir, ilk kitabı “Fazla Şaapma”nın film olmasının ardından hayatının güzelleşeceğini düşünürken Covid ile birlikte kendini yeniden bir kitap yazarken buluyor. Sinema sektörünün durma noktasına gelmesi ile hayalleri yarım kalan Özdemir, okuyucuya bir öğüt de veriyor; “Dediğimi yap, yaptığımı yapma…”

Psikoloğum Kimseye Anlatma Dedi Ben Kitap Yazdım…

“Evet, psikoloğum kimseye anlatma demesine rağmen ben kitap yazdım tamam da, daha ne olabilir ki zaten yani, başıma daha ne gelebilir ki?

Dediğim her noktada başıma başka bahtsızlık, başka bir musibet geldi. Daha taşa çaput bağladığım için mi oluyor bunlar? Doğduğumda ezanı sol kulağıma mı okudunuz? Büyü yapıldıysa bu büyünün adı nedir? Kimin ahı tuttuysa ne olur beni affetsin.”

Arka Kapak

İlk kitabım film oldu, aşırı önemli biriyim. Çok takipçim var Twitter’da; İnstagram’da da mavi tikim var. Takipçim çok olduğu için yazdıklarım, söylediklerim, fikirlerim acayip önemli benim. Mesela ülkede bir gündem olsun, herkes benim düşüncelerimi merak eder. Kanaat önderiyim ben. 

Kitabımın arka kapağına böyle şeyler yazarsam ailemin, arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakarım diye düşünmeyen çok mühim organizmalarla dolu bir ülkede yaşadığımız için şaşırmamışsındır okurken, eminim buna. 

Tanışmadıysak tanışalım; ben kendini gömme sporunun dünyadaki bir numaralı markası Ömür Özdemir. Bizim gibilerin değeri bilinmiyormuş varsın bilinmesin; zayıflıkmış, eziklikmiş varsın öyle olsun. Biz burdan devam. Başkalarının vereceği değerin kölesi değiliz, biz kendimizi biliriz. 

İlk kitabımdaki gibi eğlencelik bir kitap yazdım yine bence. Eğlenmek isteyenler ya da “Herkes kitap yazıyor yaa” diye ortamlarda aşağılamak isteyen çok bilmişler için bu kitap 

müthiş bir fırsat. 

Künye

Yayın direktörü                 Gülşen İşeri

Yayıma hazırlayan         Saliha Ulusoy

Kapak tasarım                 Büşra Orhan

Sayfa tasarım                   Beyzanur Karabulut

Kapak fotoğrafı               Fethi Karaduman

Tür                                     Anlatı    

PAYLAŞ