Fringe Festival ‘Je t’appellerais Eve’ Oyunu ile Institut Français İstanbul’da

Writer: NYX Magazine

Date: 24/02/2022

PAYLAŞ

Istanbul Fringe Festival ve Institut français İstanbul, Şubat ayında Fransa’dan Théâtre Sauve Qui Peut (Le TSQP) ekibini ağırlıyor. Ekip, Frank Wedekind’in, Lulu – A Monster Tragedy eserinden ilham alan Je t’appellerais Eve (I Will Call You Eve) gösterimiyle, 24 ve 25 Şubat tarihlerinde Institut français İstanbul’da seyirciyle buluşacak. Etkinliklerin biletlerine tiyatrolar.com.tr üzerinden ulaşılabiliyor.

Je T’appellerais Eve – Théâtre Sauve Qui Peut (Le TSQP)

Je t’appellerais Eve, ilhamını Frank Wedekind’in, Lulu – A Monster Tragedy adlı eserindeki korkunç özgür ruhu kendi çöküşünü tetikleyecek bir kadın güzelliği idealini, ilham perisini canlandıran oyunundan alıyor. Lulu’nun yansıttığı kadın imajını, kadın olmanın nasıl öldürücü olabileceğini sorgulayan oyun, farklı sanat disiplinlerini ve mediumları iç içe geçiren farklı tiyatro tekniklerini deneyerek, duygular ve sembollere dayanan yeni bir dil yaratıyor.

Orijinal metni (Eva Schumacher), müziği (Caroline Martin) ve oyunculuğu aynı anda, uzun süre zihinlerde iz bırakacak canlı görüntüler oluşturmak amacıyla üretilen Je t’appellerais Eve, 24 ve 25 Şubat’ta, saat 20.00’de Institut français İstanbul’da Fransızca olarak ve Türkçe üst yazı ile sahnelenecek.

Yöneten, dramaturji, senografi: Eva Schumacher

Hareket ve müzik kompozisyonu: Caroline Martin, Chloé Dufresne, Caroline Martin, Samantha Montagna and Eva Schumacher

Işık Tasarımı: Collective

Yayın ve Prodüksiyon Şefi: Maria Elena Capra

Fotoğraf: Louis De Ducla

Prodüksiyon: Le TSQP

Le Galet à Strasbourg, la Quintaine à Chasseneuil du Poitou, l’Espace Malraux à Geispolsheim, le 23 à Strasbourg, la Machine à Coude de Voulême, le Crédit agricole’ün desteğiyle.

Tür: Fiziksel tiyatro

Süre: Tek Perde – 60 Dakika

Etkinlik Tarihi: 24-25 Şubat 2022

Etkinlik Saati: 20.00

Sahne: Institut français Istanbul

Bilet linki: https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/i-will-call-you-eve

Bilet Fiyatları: Öğrenci 20 TL / Tam 80 TL

PAYLAŞ