Esas Gayrimenkul ve YANINDAYIZ Derneği’nden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Ortak Mücadele

Writer: NYX Magazine

Date: 26/02/2022

PAYLAŞ

Esas Gayrimenkul ile YANINDAYIZ Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak için özel bir iş birliğine imza attı.

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul ile Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için zihniyet ve davranış değişikliğini yaratma hedefiyle kurulan YANINDAYIZ Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak için özel bir iş birliğine imza attı.

İş birliği kapsamında gerçekleştirilecek ilk etkinlik, 11 Mart 2022 tarihinde 01 Burda AVM Performans Gösteri Merkezi’nde Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane ve Penti İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Selim Arda Üçer’in katılımıyla halka açık olarak gerçekleştirilecek “Berber Dükkânı Sohbetleri” olacak. Özellikle erkeklere erkeklik halleri konusunda ayna tutmanın amaçlandığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının konuşulacağı bu interaktif sohbette, konuşmacılar konu hakkındaki farkındalıklarının nasıl geliştiğini paylaşacak ve rol model oluşturacak. İş birliği kapsamında ayrıca; Esas Gayrimenkul çalışanlarının toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bilinç düzeylerini artırmak amacıyla, “Bakış açını değiştir, dünyan değişsin” mottosu üzerinden “Söylemini Değiştir” eğitimleri düzenlenecek. Nisan-Ağustos ayları boyunca düzenlenecek eğitimlerle, dilde kullanılan toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığa vurgu yapılarak dil farkındalığı kazandırmak hedefleniyor. Yine çalışanlara yönelik olarak, yıl içerisinde 2 kez düzenlenecek “toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalık eğitimleri” ile bu kazanımın pekişmesine ve bilincin eyleme dönüşmesine destek olmak hedefleniyor.

“Engel ve önyargılarla mücadele edilmesi gerekiyor”

İmza töreninde konuşan Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, “Toplumsal cinsiyet eşitliği, tüm dünya için kritik bir konu. Cinsiyet ayrımcılığına dayalı kalıp yargıların değişmesi, buna neden olan engel ve önyargılarla mücadele edilmesi gerekiyor. Biz de bu mücadeleye destek vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi de kurumsal üyesi olmaktan gurur duyduğumuz YANINDAYIZ Derneği ile özel bir iş birliği için imzalarımızı attık. Bu iş birliği kapsamında üç etkinliği, Esas Gayrimenkul çatısı altında Yanında YANINDAYIZ Derneği ile birlikte gerçekleştireceğiz. Hepimizin ortak inanç ve gayretiyle, daha eşit bir dünyaya ulaşmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu üç proje dışında da YANINDAYIZ Derneğinin tüm çalışmalarında, konferans ve etkinliklerinde, aktif katılımcı ve destekçi olarak yer alacağımızı da belirtmek isterim. Yanındayız Derneği’nin çalışmalarını Anadolu’da sahibi olduğumuz ve varlık yönetimini yaptığımız 11 şehirdeki alışveriş merkezlerine de taşıyarak bu şekilde daha kapsamlı etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Böylece YANINDAYIZ Derneği ile birlikte daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi. 

YANINDAYIZ Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger ise “toplumsal cinsiyet eşitliği savunusunu yapmak üzere yola çıkan ve “Kadınların YANINDAYIZ” diyen bir dernek olarak 2018 yılından beri faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. YANINDAYIZ Derneği olarak; temel amacımız toplumsal cinsiyet eşitliğinde tam eşitliğe gidilecek yolda özellikle erkeklerde zihniyet ve davranış değişimini yaratmak. Kamu, özel sektör ve sivil toplumda karar vericilerin, yasa koyucuların erkekler olmasından dolayı zihniyet değişiminin erkeklerden başlamasının şart olduğunu düşünüyoruz.  Başta kadına yönelik şiddetin son bulması olmak üzere, eğitim, sağlık, çalışma hayatı, ev emeğinde ortaklık gibi hayatın tüm alanlarında tam eşitliğin sağlanması için farkındalığı artırmak için farklı hedef kitlelere yönelik eğitimler ve projeler gerçekleştiriyoruz. Cem Bey’in öncülüğünde kurumsal üyemiz olan Esas Gayrimenkul ile bu zihniyet dönüşümüne katkı sağlayacak uzun vadeli ve geniş kapsamlı Anadolu’da birlikte yapacağımız tüm programlar ve eğitimler için bizler de mutluyuz. Marka etkinliklerimizden ses getiren Berber Dükkânı Sohbetine katılacak kurucu üyemiz Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane ve üyemiz Penti İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Selim Arda Üçer’e de katkıları için şimdiden teşekkür ederim. Esas Gayrimenkul-YANINDAYIZ iş birliğinin tüm diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını temenni ediyorum.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Şirket genelinde kadın çalışan oranı %33, merkez ofiste %55

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu şirket ajandasında üst sıralara taşıyan Esas Gayrimenkul, şirket içerisinde eşitlikçi bir yaklaşımı benimsiyor. Şirket genelinde toplam kadın çalışan oranı %33, merkez ofiste ise %55 olarak dikkat çekiyor. İşe alım süreçlerinde fırsat eşitliği ilkesine önem veren Esas Gayrimenkul’ün yetki ve sorumluluk dağıtımının yanı sıra insan kaynakları ve ücret politikalarında da eşit yaklaşım sergilenmesi, terfi ve gelişim olanaklarında eşit fırsatların sunulması ve kurum içerisinde cinsiyetçi ifadelerden uzak bir iletişim dili kullanılması gibi uygulamaları bulunuyor. “Esaslı Kadınlar Burda” çatısı altında kadın girişimcilere ışık tutacak etkinlikler ve eğitimler düzenleyen Esas Gayrimenkul; kadınlara her açıdan destek verme hedefine sahip bir şirket olarak, kadın girişimcilere alışveriş merkezlerinde ev sahipliği yapmaya özen gösteriyor.

PAYLAŞ