Dijital Dünyanın Kadınları X Media Art Museum’da

Writer: NYX Magazine

Date: 04/03/2022

PAYLAŞ

X Media Art Museum 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında iki gün sürecek panel serisi organize ediyor. DasDas’ta düzenlenecek olan panellerde alanında başarılı kadınlar dijital dünyada kadının yerini, medyada değişen dili, dijitalde değişen algının iş dünyasına etkilerini tartışacak

Teknoloji, sanat ve bilimi bir araya getiren X Media Art Museum (XMAM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel panel serileri düzenliyor. Türkiye’nin ilk yeni medya ve dijital müzesi XMAM, kadınları hayatın her alanında destekleyerek alanında başarılı kadınları, 7 ve 8 Mart tarihleri arasında DasDas’ta ağırlıyor. İki gün boyunca devam edecek ve ücretsiz olarak takip edilebilecek olan seri, 12:00-15:00 saatleri arasında başarılı kadın girişimcileri, teknoloji uzmanlarını, tasarımcıları, kültür sanat alanında üretim yapan sanatçı ve küratörleri bir araya getiriyor.

Bu özel buluşmada konuşmalar kadını merkeze alarak yeni medya, yeni sanat ve yeni dünya ile kadın ilişkisine ışık tutuyor. X Media Art Museum panel serisinde dijital dünyada kadının yeri, kadının beden algısı, dijital dünyanın fiziksel dünyaya etkisi, dijital feminizim, dijital dünyada eşitlik, yapay zekanın etkileri, sürdürülebilirlik, ticaret, ekonomi ve yeni medyanın politika dahil günlük hayata etkilerini anlatıyor, inceliyor ve tartışıyor.

Sanatçı ve Tasarımcı Ece Gözen, Tasarımcı Pınar Akkurt, GQ Genel Yayın Yönetmeni Derya Gürsel, Otokoç Otomotiv CMO’su Esra Arslanbaş Kaynak gibi isimlerin yer alacağı panelin detaylı programını X Media Art Museum Instagram hesabından (https://www.instagram.com/xmediaartmuseum/) ve web sitesinden (https://xmediaartmuseum.com/)  takip etmek mümkün.

PAYLAŞ