İleri Dönüşüm Pratiği

Writer: NYX Magazine

Date: 08/03/2022

PAYLAŞ

Dünyaca ünlü markaların özel koleksiyonlarını ve Türkiye’nin en sevilen sokak modası markalarından zengin bir seçkiyi meraklılarıyla buluşturan Sneaks Up, WWF Market’in Alt Üst markasıyla hazırladığı, ileri dönüşüme hayat veren yeni koleksiyonu “Alt Üst for WWF Market”in lansmanına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yığınlarla temsil edilebilir tüketim kültürüne bir nefes verecek olan koleksiyonun lansmanı 7 Mart’ta Sneaks Up Galataport mağazasında yapılacak.  8-9 Mart’ta düzenlenecek olan özel etkinlik kapsamında özel koleksiyon kutlanacak.

8 ve 9 Mart’ta saat 12.00-20.00 arasında gerçekleşecek ileri dönüşüm atölyesinde tekstil ürünlerinin onarılabilme özelliği ön plana çıkartılacak, buna ilave olarak da ileri dönüşümün gelecek için önemi vurgulanacak.

Dünyanın en büyük doğa koruma kuruluşlarından biri olan WWF’nin Türkiye temsilcisi olan WWF-Türkiye ile tekstil odaklı tasarım ve üretim ofisi Reflect Studio’nun işbirliğinden doğan WWF Market, tüketicilere doğadan ve insandan yana sürdürülebilir ürünler sunuyor. Marka, kendisini sürdürülebilirlik ve özgünlük anlayışıyla ifade eden İstanbul merkezli Alt Üst’le “Alt Üst for WWF Market” ismini verdiği bir ileri dönüşüm koleksiyonuna imza attı. Atık kelimesinin tanımı üzerine düşündüren koleksiyon, imha edilecek ürünlerin yeniden işlev kazandırılarak kullanımına imkân sunarken üretim aşamasında defolu olarak adlandırılan ürünlerin de geri dönüşümünü sağlıyor.

Bu koleksiyon kapsamında sıfırdan bir hammaddeye ihtiyaç duyulmadığı ve daha önce üretilmiş fakat defolu sayılabilecek ürünler başlıca hammadde kaynağını oluşturduğu için oldukça sürdürülebilir bir sistem sunuyor.

WWF Market’in ileri dönüşümün pratiğe dökülmüş “Alt Üst for WWF Market” koleksiyonu, seçili Sneaks Up mağazalarında ve Sneaksup.com’da satışta! 

PAYLAŞ