Tayfun Pirselimoğlu Sergisi

Writer: NYX Magazine

Date: 14/03/2022

PAYLAŞ

K E R RHer şey tekrar ediyor

15 Nisan-14 Mayıs

“Her şey tekrar ediyor. Dün tekrar ediyor, uçuş rotaları tekrar ediyor…Şapkalar, köpekler, boşlukta asılı eller, adreslerine ulaşmayan mektuplar tekrar ediyor. Fesler, saklı yüzler, menzilsiz kuşlar, arzular, İstanbul, gece görüş dürbünleri, yanlış anlamalar tekrar ediyor. Savaş tekrar ediyor. Gergedanlar, boks ringleri, gizli ayıplar, kalbe saplı kuşkular, mayınlı araziler, perişan aşklar, tırnak törpüleri, öğle uykuları tekrar ediyor. Utanç tekrar ediyor. Her şey tekrar ediyor…” / Tayfun Pirselimoğlu

Istanbul Concept’in gururla takdim ettiği çok yönlü sanatçı Tayfun Pirselimoğlu’nun aynı isimli romanı ve uzun metrajlı filminin ardından şimdi de kişisel sergisi KERR, Nisan ayında Istanbul Concept Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Mükerrer, tekrar, tekerrür kelimelerinin kökü olan KERR, dönüp tekrar başlamak anlamına da geliyor. Pirselimoğlu’nun bu döngüyü anlattığı Kerr filmi geçtiğimiz sene 58.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Müzik ve ayrıca FİLM-YÖN En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştı. Şimdi usta sanatçı, son dönemde karışık teknikle ürettiği eserlerle karşımıza çıkıyor. 

KERR sergisi 15 Nisan’dan 14 Mayıs’a kadar pazar-pazartesi günleri hariç, her gün Istanbul Concept Gallery’de izlenebilir.

PAYLAŞ