BAZAART PROJESİ “HER EVE BİR SANAT” MİSYONU İLE SANATSEVERLERİ 11. YILINDA BİR ARAYA GETİRDİ

Writer: NYX Magazine

Date: 17/03/2022

PAYLAŞ

Yeniköy Rotary Kulübü desteği ile düzenlenen Bazaart Projesi, Ferda Art Platform’da gerçekleştirildi.

Yeniköy Rotary Kulübü’nün desteklediği Sanat Komitesi’nin yürüttüğü Bazaart Projesi, “Her Eve Bir Sanat” ana fikrinden yola çıkarak sanat öğrencilerini, sanatseverler ve koleksiyonerler ile bir araya getirerek eserlerini sergilemeye devam etti.

Sanatın ve sanat koleksiyonu yapmanın bir lüks olmadığını hatırlatıp, herkese ulaşılabilirliğini göstermek amacıyla “Her Eve Bir Sanat” misyonundan yola çıkan Bazaart 2022, 11. yılında da seçilen eserlere çeşitli değerlerde para ödülü vererek ile sanatçının eğitimine katkı sağlamayı amaçladı.

Bazaart 2022 de Birincilik ödülüne, Güray Uygun, İkincilik ödülüne Songül Dalgakıran, Üçüncülük ödülüne Önder Caymaz, Jüri Özel ödülüne Ekin Keser ve Esra Alkaya, Levent Sağol Cam ödülüne Özge Biçer layık görüldü.

Mansiyon Ödüllerini Zeynep Teker, Büşra Aydagün, Oğuz Gököz, Buket Çelik,

Polisan Özel Ödülünü, Emine Bostancı, Art Sanatsal Malzeme ÖdülünüSevcan Gülsoy, Aslı Yılmaztürk anısına adına ödülü (  İrem Günay tarafından) Zeynep Dursun ve Sanatçıdan sanatçıya Özel Ödülü ( Mustafa Horasan tarafından) Güray Uygun aldı.

Yeniköy Rotary Kulübü desteği ile yapılan Bazaart Projesi, sanat öğrencilerini sanatseverler ve koleksiyonerler ile buluşturup eserlerini sergilemeyi ve satmayı hedefleyen kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Başlangıcından bugüne kadar geçen süre içinde katılan birçok öğrenci daha sonra Contemporary İstanbul da dahil olmak üzere çeşitli yerel ve uluslararası sanat organizasyonlarına davet edilmiş ve çeşitli ödüller almıştır.

Bazaart 2018 yılında da ilk defa Melike Bayık küratörlüğünde Bazaart Talks’a başlayarak sanatseverleri birbirinden değerli isimlerle buluşturdu. Bu sene de Bazaart Talks değerli konukları ve panel konuları ile sanatseverlerin katılımına yine açık oldu.
Bazaart’ın bu yılki seçici kurulunda; Akbank Sanat Direktörü Derya Bigalı, Sanatçı Mustafa Horasan, Koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu, Adas Galeri Kurucusu Ömer Özyürek ve Sanat Yazarı ve Akedemisyen Derya Yücel yer aldı.

Yeniköy Rotary Kulübü Sanat Komitesi’nin; Polisan, Mavi Jeans, ABC, İndex Grup, EL-ON, Lo’Zio, Napoli Antika, Büyükdere 35, Privée PR, Art Sanatsal ve şahsi bağışların sponsorluğunda gerçekleşen Bazaart projesinde ayrıca cam sanatçısı Levent Sağol, sanatçı Aslı Yılmaztürk anısına da özel ödül verildi.

Birincilik ödülü: Güray Uygun

İkincilik ödülü: Songül Dalgakıran

Üçüncülük ödülü: Önder Caymaz

Jüri Özel Ödülü: Ekin Keser, Esra Alkaya

Levent Sağol Cam Ödülü: Özge Biçer

Mansiyon Ödülleri : Zeynep Teker, Büşra Aydagün, Oğuz Gököz, Buket Çelik

Polisan Özel Ödülü: Emine Bostancı

Art Sanatsal Malzeme Ödülü: Sevcan Gülsoy

Aslı Yılmaztürk adına (  İrem Günay tarafından): Zeynep Dursun

Sanatçıdan sanatçıya Özel Ödülü ( Mustafa Horasan tarafından): Güray Uygun

PAYLAŞ