Yazın Sıcacık Ruh Hali

Writer: NYX Magazine

Date: 19/03/2022

PAYLAŞ

Vakko, güçlü renk ve tasarımların doğal materyallerle buluştuğu yeni koleksiyonunda deniz, kum ve güneşin tüm varlığının hissedileceği sımsıcak bir yaz temasıyla sezonu karşılıyor.

Vakko 2022 İlkbahar-Yaz kadın koleksiyonu renklerin enerjisini yaşama katıyor. Doğanın yeniden canlanmasının ve sıcağın, buluşmaların, dostluğun heyecanı Vakko koleksiyonuna yansıyor. Beş ana temadan oluşan Vakko stili, malzemeleri ve tasarım detaylarıyla fark yaratıyor. 

Under The Rainbow (Gökkuşağının Altında)

Gökkuşağının tüm renklerinin ışığında sımsıcak bir yazı karşılayan tema, kırmızı, portakal, sarı, yeşil, mavi, saks, mor hakimiyetinde. Renkler tasarımlarda solo renk katları, canlı renk buluşmaları ya da blok renklerin bir araya gelmesiyle kullanılıyor. Etnik dokular ve emprimelerde hayat bulan renkler bu yaz Vakko koleksiyonunda ‘etnik festival’ kavramını hayatımıza sokuyor. Canlı renklerin stil kullanımında beyazla bir araya getirilerek parlatılması ya da griyle uyumlanarak dingin bir tarz sergilemesi mümkün olabiliyor. Temada aksesuarlar, ayakkabı ve çantalar da bir o kadar renkli ve eğlenceli!

Watercolors (Suluboya Renkleri)

Pastel, sakin, serin tonlar ‘Watercolors’ temasının dingin, bir o kadar sofistike ve şık siluetini yansıtıyor. Başrolde dökümlü ceket, pantolon, bluz, tunik, şort ve büstiyerlerin yanı sıra elbiseler yer alıyor. İnce yünlü, ipek, viskon, koton ve keten kumaşlar, kendi renk katmanlarında ya da ton sür ton renk geçişleriyle takımlanıyor. Materyaller tamamen farklı pastel tonlarla bir arada kullanılabiliyor. Buz sarı, buz gri, mavi, lila, pudra, su yeşili kendi tonlarıyla ya da ekru, bej, sicim, beyaz veya vanilya tonlarıyla farklılaşıyor. Kök boyalardan esinlenen safran, kiremit, yeşil, toprak gibi renkler de sıcak tonları bu resme katıyor. Buz renklerdeki doğal sicim, taba, kahve tonlarındaki aksesuar ve ayakkabılar bu silueti tamamlıyor.

Blue Soul (Mavinin Ruhu)

Vakko yeni sezon kadın koleksiyonunda gökyüzü, deniz, okyanus ve gecenin laciverti gibi mavinin her tonu ‘Blue Soul’ temasıyla içimizi aydınlatıyor. Jean’lerin egemenliğinin hemen fark edildiği tema; tül, koton, keten, batik ve degradelerle güçlü bir görünüm sunuyor. Bu temanın devamında St. Tropez’den Akdeniz’in her köşesine yayılan ‘Emily in Paris’ koleksiyonu yazı hissettiren feminen tasarımlarıyla öne çıkıyor. 

Naturals (Natureller)

Doğal bir görünüm ve sakin renklerin buluştuğu temanın ana materyallerini koton, keten ve hasır oluşturuyor. Doğal kesimlerin, denizlerin köpüklerini anımsatan beyazların, kum tanelerinin bejlerinin ve toprak tonlarının dilinin uçuşan kumaşlarla buluşması temanın gündüzden geceye geçişine imkan tanıyor. 

Black & White Mood (Siyah ve Beyazın Ruh Hali)

Siyah ve beyaz kontrastı günden geceye kadar olan tüm ruh hallerine eşlik ediyor. Kısa üst, pantolon, dökümlü etek ve oversize ceketler, artı ile eksinin birlikteliği kadar güçlü bir tezat oluşturuyor. Kırmızı, sarı, kahve, gri ise adeta temanın geçişlerinde kullanılırken feminen ayakkabılar, platform sandalet ve büyük çantalar siluetin güçlü yardımcıları oluyor.

PAYLAŞ