H&M group 2021 Yıllık ve Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

Writer: NYX Magazine

Date: 01/04/2022

PAYLAŞ

H & M Hennes & Mauritz AB’nin 2021 mali yılı Yıllık ve Sürdürülebilirlik Raporu, bugün itibariyle şirket web sitesi hmgroup.com’da yayınlandı. H&M group olarak sürdürülebilirlik çalışmaları konusunda uzun bir geçmişe sahibiz ve bu uzun yıllardır işimizin ayrılmaz bir parçası oldu. Bunu daha da ileri götürmek için bugün itibariyle web sitemizden indirilebilen yıllık ve sürdürülebilirlik raporlarımızı entegre ediyoruz. Basılı bir versiyon sadece talep eden hissedarlara posta yoluyla gönderilecektir.

Group’un sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında daha ayrıntılı bilgi, hmgroup.com adresindeki Sürdürülebilirlik Açıklamaları’nda bulunuyor.

“H&M group döngüsel bir işletme olma yolculuğunda devam ediyor ve 2021’de kaydettiğimiz ilerlemeden gurur duyuyorum. İyi değerlere ve sürdürülebilir ürünlere olan talebin artması bekleniyor ve bizim müşteri teklifimiz bunun için iyi bir konumda.” diyor H&M group CEO’su Helena Helmersson.

2021’de sürdürülebilirlik alanındaki önemli noktalar;

  • Materyallerimizin %80’i ya geri dönüştürülmüş ya da daha sürdürülebilir bir şekilde tedarik edilmiştir. Kıyafetlerimizde kullanılan geri dönüştürülmüş materyallerin payını %5.8’den %17.9’a, yani üç katına çıkardık ve 2025 yılına kadar %30’a ulaşma hedefimizi odakta tuttuk.
  • 2040 yılına kadar net-sıfır[1]’a ulaşma ve 2030 yılına kadar mutlak emisyonlarımızı %56 azaltma taahhüdü vererek iklim hedeflerimizi daha da keskinleştirdik. Bu yolculukta önemli bir diğer adım ise uzun vadede kömürü tedarik zincirimizden aşamalı bir şekilde çıkarmak için fabrikalarında kömür kazanı olan herhangi bir yeni tedarikçi veya fabrikayı tedarik zincirimize almama kararımızdır.
  • 2030 yılına kadar karbon ayak izimizi yarıya indirirken aynı zamanda satışları ikiye katlama hedefi koyduk.
  • Yenilikçi döngüsel tasarım aracımız “Circulator”ı piyasaya sürdük ve tüm ürünlerimizin 2025 yılına kadar döngüsellik için tasarlanmış olmasını sağlama hedefimizin bir kez daha altını çizdik. Araç, H&M group’un kendi ekiplerinin döngüsel ekonomiye uygun ürünler yaratmasını sağlamayı amaçlıyor ve uzun vadede diğer şirketleri de aynısını yapmaya davet ediyor.
  • 2021’de plastik ambalajı %27,8 oranında azalttık ve 2025 yılına kadar değer zinciri genelinde ambalaj kullanımını %25 oranında azaltmayı hedefledik.
  • İkinci el platform Sellpy’i 22 yeni Avrupa pazarına açarak, müşterilerimizin sürdürülebilir modadan keyif almalarını sağlayan yeni döngüsel iş modellerini yarattık.

*Satış hedefinin temeli 2021’dir. H&M group’un hedefi, karbon ayak izini mutlak rakamlarla 2030 yılına kadar yüzde 56 azaltmaktır (2019 temeli).


[1]   Bilime Dayalı Hedefler girişiminin Net-Sıfır Standardı tarafından tanımlanan net sıfır.

PAYLAŞ