Asırlık Gelenekleri Günümüze Taşıyan Marka: AMES

Writer: NYX Magazine

Date: 18/04/2022

PAYLAŞ

Kolombiya doğumlu Ana Maria tarafından 2006 yılında Almanya’da kurulan Ames, Kolombiya’nın yaşam sevincini dünyaya yayma misyonu ile yerel zanaatkarları ve çağdaş tasarımcılarla buluşturuyor. Koleksiyondaki mobilya ve ev dekorasyon ürünlerinin her biri, hammaddelerin tedarik edilmesinden üretimine kadar geçen tüm üretim zinciri boyunca küçük yerel üreticiler tarafından geleneksel el sanatları ve asırlık üretim teknikleri ile üretiliyor.

Tasarımcı Sebastian Herkner imzasını taşıyan Ames Barro seramik serisi, geleneksel çömlek sanatıyla ünlü Kolombiya Tolima’daki iki küçük aile işletmesi tarafından siyah ve kırmızı pişmiş topraktan üretiliyor. Arketipsel formlardan ilham alan tasarımlar, tamamen elde üretiliyor.

Yine Sebastian Herkner tarafından tasarlanan sandalye, sehpa, kahve masaları, yemek masası ve şezlongdan oluşan Ames Cartagenas koleksiyonu, hafif kavisli formları ile mükemmel şekilde birbirini tamamlıyor. Kolombiya Karayip sahillerindeki Cartagena’ya övgü niteliğindeki koleksiyonun sandalye ve masa dokumaları yerel atölyelerde elde dokunurken, çelik çerçeveleri saran geri dönüştürülmüş renkli PVC iplerin her biri yerel zanaatkarlar tarafından elde sarılıyor. Yemek masası 30,  sandalyeler ise 3 günde tamamlanıyor.

Palmiye lifleriden yapılan silindir formlu Ames Choco vazo, deniz seviyesinden 2.400 metre yükseklikteki Boyaca bölgesinde üretiliyor. Fındık, kök ve ağaç kabuğu gibi doğal boyalarla renklendirilen ve geleneksel el işçiliğiyle üretilen vazolar, iki ayrı boy ve üç farklı renk kombinasyonu sunuyor.

Cerinza’da üretilen el yapımı Ames Fibra Sepetleri, 2600 metre yükseklikte yabani olarak yetişen Esparto otundan üç farklı boyda örülüyor ve tamamen doğal malzemelerle boyanıyor.

Tasarımcı Cristina Celestino’nun tropikal nilüfer tapraklarından ilhamla tasarladığı Ames Victorias sehpa ise dairesel formu ve çağdaş işçiliğiyle dikkat çekiyor.  

Kolombiya’nın eşsiz doğası, zengin kültürel mirası, renk ve dokularını yaşam alanlarına taşıyan Ames, BEYMEN Home’larda ve www.beymen.com adresinde exclusive olarak dekorasyon tutkunlarıyla buluşuyor.

PAYLAŞ