Güzelliğin İyileştirici Gücü İçin Biraraya Geldiler

Writer: NYX Magazine

Date: 18/05/2022

PAYLAŞ

Şehrin sanat, teknoloji, iyilik merkezi olan 42 Maslak’ta yer alan goodspaces’de 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşen sanat, teknoloji ve sürdürülebilirlik dönüşümünü her ayrıntısıyla odağına alan ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022 kapsamında 15 Mayıs Pazar gününde Toplumsal Fayda Günü Paneli gerçekleşti. 

Bilim, teknoloji, eğitim, çevre, kültür, sanat faaliyetleri sürdüren sivil toplum örgütlerinin ve ‘iyilik’te buluşan markaların bir araya geldiği, 50 konuşmacının söz aladığı Toplumsal Fayda Günü panelinde “Güzelliğin iyileştirici gücü ve girişimcilik” oturumu izleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 

Panelin moderatör koltuğunda gazeteci ve yazar Şirin Sever bulunurken konuşmacılar arasında Sephora Türkiye CMO’su Ayça Kaya, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ve Futurist, Tinsan & M-Gen CEO’su Ufuk Tarhan yerini alındı. Güzelliğin iyileştirici gücünün, girişimciliğe ve inovasyona olan etkisinin işlendiği oturumda tüm dünyayı etkisi altına alan kapsayıcılık, çeşitlilik, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk gibi kavramlar ön plana çıktı.

Geleceğin güzelliği, çevreye duyarlı iyi içeriklerin yükselişi ve girişimcilik konusunda önemli bilgiler paylaşarak izleyicilere ilham veren konuşmacılar, lokal girişimlere destek verilmesinin gerekliliğini de vurguladı. Kadın girişimcilerin iş hayatındaki başarısında fark yaratan başlıca etkenler arasında bulunan inovasyon ve teknolojik gelişmelere de oturum kapsamında değinildi. Güzellik sektörünün bugün hem girişim hem de inovasyonla beraber bir dönüşüme tanıklık ettiği konuşmacılar tarafından da ifade edildi. Daha sorumlu bir güzellik anlayışı için kadınları destekleyen sosyal sorumluluk projeleri ve daha iyi bir dünya için geliştirilen doğal ve iyi içerikli inovatif ürünlerin öneminden bahsedildi.

PAYLAŞ