Gündüz / Gece… Zarif / Yıkıcı…

Writer: NYX Magazine

Date: 28/05/2022

PAYLAŞ

Zarif, yıkıcı giysilerin yüzeylerinden yansıyan, karanlıktan aydınlığa çıkan asi gençliğin portresi.

Miuccia Prada bu koleksiyon için Miu Miu kimliğini yeniden keşfetmeye devam ediyor, geleceği inşa etmek için geçmişten ve aynı anda hem tanıdık hem de yeni, kişisel ve evrensel kodlardan yararlanıyor.
Aynı ruhla, gece gardırobunun kinayeleri, oranları sürekli olarak yenilenen birçok kılıkta, özellikle tek tip günlük giyimle birleşiyor ve görünümlerin kendileri ile onları giyen kişilerin karakteri ön plana çıkıyor. Hem zaman hem de yer ayırt edilemiyor ve tanımlamaya titizlikle direniyor.
Etekler pileli, gömlekler ve ceketler radikal bir şekilde kısaltılarak orta kısımlar açıkta bırakılıyor. Özü itibariyle burjuva terziliği, büyük boy kristallerle çevrelenmiş ve bir spor giyim silueti ile birleştiriliyor. Miu Miu markalı parlak beyaz tenis etekleri, fondan tonlarında kısa hırkalarla kalçanın altında giyiliyor. Kıvrımlı saten çay saati elbiseleri gizlediği vücut hatlarını düşündürüyor ancak naif kabarık kollarla tamamlanarak bir kontrast yaratıyor. İkonik matelassé Miu Wander çantası vücuda sıkıca sarılıyor.
Masumiyet ve deneyim arasında kışkırtıcı bir oyun, eskimeyen bir gardırop, bir oryantasyon bozukluğu atmosferi ve tanımlanması zor bir dünya hüküm sürüyor. Nerede ve kim olursa olsun, çalışmak, oynamak ve dans etmek için kıyafetler burada. Bu şekilde giysiler benliğin bir uzantısı oluyor. Benlik özgür bir ruhun ifadesi, bir bireysellik ve stil kutlaması yoluyla birbirleriyle özdeşleşen, benzer düşünen varlıklar topluluğunun ifadesi haline geliyor.

PAYLAŞ