Patili Dostlarımızın Yeryüzündeki Cennetinde Kahvaltı Etmek İster misiniz?

Writer: Sevil Balaban

Date: 06/06/2022

PAYLAŞ

Etkinlik tarihi hava muhalefeti dolayısıyla 25/26 Hazirana ertelenmiştir. Mevcut rezervasyonlar geçerlidir.

Açıklama için bakınız

Türkiye’nin ilk ve tek kurtarılmış çiftlik hayvanları barınağı Sibel Çakır’ın 1991 yılında Ankara’da hayata geçirdiği barınak 2016 yılında topraklarının istimlak edilmesi üzerine İzmir Kemalpaşa’ya taşınmış. Sibel Hanım amaçlarını özetlerken şöyle diyor: “Besi hayvanlarının da bir kediden, köpekten farklarının olmadığını, onların da hayatlarının olduğunu, duygularının olduğunu, insanlara anlatmaya çalışıyoruz.”

Bir çoğunuz Ferdinand’ı hatırlıyordur değil mi? Hani şu, Rize’de kurban pazarından kaçıp denize atlayan ve 3 günlük bir maceradan sonra Trabzon’da yakalanan boğa. Müzisyen Haluk Levent tarafından satın alındıktan sonra Angels Farm’a getiriliyor ve yeryüzündeki cennete kavuşuyor.

Tavşanlar, tavuklar, inekler, kediler, deve, ördek gibi pek çok kurtarılmış can yaşıyor burada. Çünkü burası vegan bir çiftlik/barınak aynı zamanda. Kurban bayramlarında kurban pazarlarını dolaşarak hamile hayvanları tespit edip satılmalarını engellemeye çalışıyorlar. Gerekirse hayvanları satın alarak yapıyorlar bunu. Yılbaşı öncesinde de hindiler için aynı çabayı harcıyorlar. Onların dışında işkence görmüş, tecavüze uğramış birçok can var burada.

Barınağın giderleri çok fazla. Buna karşılık düzenli bir gelirleri yok. Gelirlerini dernek üyelerinin aidatları ve bağışlar oluşturuyor. instagram hesaplarında belirttikleri şekilde bağış kabul ediyorlar.

Yanı sıra çiftlikte üretilen vegan ürünlerin satışından ve düzenledikleri kermes ve etkinliklerden de gelir elde etmeye çalışıyorlar. Manevi yüklerinin de çok fazla olduğunu hepimiz tahmin edebiliyoruz fakat maddi yükleri bu yeryüzü cennetini kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmış durumda.

11 – 12 Haziran’da Vegan Kahvaltı etkinliği düzenleniyor Angels Farm Sanctuary’de huzur içinde yaşamını sürdürmekte olan hayvan dostlarımız yararına.

Kahvaltıda sizleri vegan bir menü bekliyor olacak. Hepsi özel üretim ve çok lezzetli.

Ayrıca katılımcılar keyifli bir etkinliğe de katılabilecek. Eğer yogaya ilgi duyuyorsanız 12 Haziran saat 14.00 te ünlü Yoga Eğitmeni Onur Soykan ücretsiz yoga dersi veriyor. Matınızı kapıp gidin deriz.

Her iki günde de Karşıyaka Belediyesi katkıları ile Sabah 09.00’da Bostanlı tramvay durağından Angels Farm’a ücretsiz araç kaldırılacak. Dönüşte de aynı güzergâha ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Kendinize ve sevdiklerinize, kurtarılmış hayvanlara yardım edeceğiniz ve iyi zaman geçireceğiniz bir hafta sonu hediye etmek istemez misiniz?

0530 492 89 98 numaralı telefondan kendilerine ulaşıp bir rüyaya destek olabilirsiniz.

PAYLAŞ