İtalyan Şef Francesco Bagnato’nun imza lezzetleri

Writer: NYX Magazine

Date: 07/06/2022

PAYLAŞ

Dünyanın önde gelen turizm ve eğlence yatırım gruplarından Sunset Hospitality Group’un markası METT Hotels&Resorts’un Türkiye’de geçen yaz açtığı ilk oteli olan METT Hotel & Beach Resort Bodrum, misafirleriyle birlikte yaşamı kutlamanın ve paylaşmanın heyecanını yaşamaya başladı.

Dubai’deki Isola Ristorante ve Jumeirah Islands Clubhouse ile birlikte METT Hotel & Beach Resort, Bodrum’da yer alan İtalyan restoranı Isola Manzara Gardens’ın da Executive Chef’i Francesco Bagnato, sofistike bir dokunuşla otantik İtalyan ev tarzı konforlu yemeklerinin yer aldığı özel menüsü ile adeta bir kutlamaya dönüştürüyor.

Güney İtalya’da büyüyen ve Vibo Valentia’dan gelen Şef Francesco, İtalyan ve Akdeniz lezzet profillerini düzenli olarak harmanlayarak Akdeniz hayatından ilham alan METT Hotel & Beach Resort’u önemli bir lezzet durağı haline getiriyor.

Dünyaca ünlü efsanevi Şefler’den öğrendiklerini kendi tarzı ile yorumlayan İtalyan Şef Francesco Bagnato’nun yorumladığı menünün imza lezzetleri arasında taze ton balığı ve domates ezmesiile yapılan Tuna tartare, kum midyesi ve Sardunya bottargasından yapılan Spaghetti alle vongole e bottarga, Ricotta ve adaçaylı tereyağ ile yapılan Ravioli di ricotta e spinaci ve tatlı olarak da unutulmaz Tiramisu bulunuyor.

Efsanevi Şefler’den Öğrendiklerini Kendi Tarzı İle Yorumlayan Yenilikçi Şef…

On dört yaşındayken otelcilik okuluna başlayıp mezun olduktan sonra ünlü Şef Fransesco Apreda’nın önderliğinde Piazza di Spagna’da bulunan prestijli Hotel Hassler’de Şefliğe başlayan Francesco, Imago restoranda ekiple birlikte çalışırken, restoranın Michelin yıldızı almasına neden olan etkenlerden biri oldu.

Şef Francesco’nun kariyeri, Yönetici Şefler Vincenzo Di Tuoro ve Nicola Fontolan ile birlikte Kempinski Hotel Venice’in açılışı için Venedik’e taşındığında ilerledi. Francesco, iki yıl sonra efsanevi Massimo Bottura’nın İtalya dışındaki ilk restoranı olan ve W Dubai, The Palm’da bulunan Torno Subito’ya taşındı.

Executive Şef Francesco şu anda Dubai’deki Isola Ristorante, Jumeirah Islands Clubhouse ve METT Hotel & Beach Resort, Bodrum’da yer alan  Isola Manzara Gardens’ta, sofistike bir dokunuşla otantik İtalyan ev tarzı konforlu yemekleri sunuyor.

PAYLAŞ