İki Türk Kadın Sanatçı Stockholm +50 Konferansı Etkinliklerinde Yer Alıyor

Writer: NYX Magazine

Date: 08/06/2022

PAYLAŞ

İki Türk Sanatçı Selva Özelli ve Günsu Saraçoğlu, solo sanal sergileriyle Birleşmiş Milletlerin ilk çevre konferansının 50.yıldönümünü kutlamak üzere düzenlenen Stockholm +50’de yer alıyorlar.

2-3 Haziran 2022 tarihinde Stockholm Konferansı’nın 50.yıldönümünü anmak için İsveç’in Stockholm kentinde uluslararası bir çevre toplantısı düzenlenecek. Sanatçılarımız, uluslararası platformda sanat yoluyla mesajlarını iletecekler ve ülkemizi temsil edecekler.

İki Türk sanatçı Selva Özelli ve Günsu Saraçoğlu, ortak etkinlikler olarak sanal sergileriyle Stockholm 50’ye katılıyor: Sanatçı Selva Özelli’nin “Reef Dwellers” sanal sergisi ile okyanusların günlük hayatımızdaki rolünü kutluyor. Sanatçı sergisini; “Küresel deniz yüzeylerinin sadece yüzde 0,1’ini kaplayan resifleri korumak için harekete geçiyor. Ancak deniz biyoçeşitliliğinin yüzde 25’inden fazlası onlar tarafından destekleniyor” sözleriyle açıklıyor.

Sanatçı Günsu Saraçoğlu “Perfect Balance/Mükemmel Denge” sanal sergisini şöyle açıklıyor: “İnsanın geçmişten günümüze her alana hakim olma arzusunun yarattığı kaosu anlatıyor. Köklerimiz doğada, doğanın doğal yapısı bozulduğu için bu seri dokular oluşturarak doğal dokuya ve doğadaki uyuma dikkat çekmeye çalışıyor.”

Stockholm+50, herkesin refahı için sağlıklı bir gezegen “Bizim Sorumluluğumuz, Bizim Fırsatımız” teması altında, Eylem On Yılı’na demir atan konferans, sürdürülebilir ve yeşil ekonomilere, daha fazla istihdama yol açan yeşil bir toparlanmayı hızlandırmaya ve kimsenin geride bırakılmadığı, herkes için sağlıklı bir gezegene odaklanacak. Bu üst düzey toplantı, yeşil toparlanmaya geçiş harcamalarına odaklanan Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki bireyler, topluluklar, kuruluşlar ve hükümetlerle aylarca süren istişare ve tartışmaları takip edecek.

Stockholm +50, dünyanın üçlü gezegensel kriziyle (iklim, doğa ve kirlilik) mücadelede çok taraflılığın önemini kabul ederek, 2030 gündemi de dahil olmak üzere Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini yerine getirmek için BM Eylem On Yılı’nın uygulanmasını hızlandırmak için bir sıçrama tahtası görevi görmeyi hedefliyor. İklim değişikliğine ilişkin Paris Anlaşması, 2020 sonrası küresel Biyoçeşitlilik Çerçevesi ve COVID-19 sonrası yeşil kurtarma planlarının benimsenmesini teşvik ediyor.

Sanatçılarımızın konferans etkinliklerine kabul edilen solo sanal sergileri çevrimiçi olarak konferansın resmi etkinlik sitesinden izlenebilinir.

PAYLAŞ