Komili, Zeytinyağı ve Kültürü Bu Topraklarda “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye…” Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’nde Yer Aldı

Writer: NYX Magazine

Date: 10/06/2022

PAYLAŞ

Türkiye’nin 144 yıllık zeytinyağı markası Komili, “Hayat Dolu Balıkesir” sloganı ile ilk kez düzenlenen Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’ne katıldı. Gastronomide ‘marka şehir’ olma misyonu ile Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından4-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festival’inde 40 binden fazla kişi ağırlandı.

Komili’nin Altın Sponsor olarak desteklediği Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’nde ilk gün, Şef Senem Özler ve Araştırmacı Yazar-Şef Ömür Akkor ile “Zeytinyağının Mutfak Kültürümüzdeki Yeri” mutfak atölyesi, ikinci gün Komili standında Bunge Zeytinyağı Orijinasyon Müdürü & Tadım Uzmanı Mehmet Cavlı tarafından “Zeytinyağı Kültürü Üzerine Sohbet Eşliğinde, Zeytinyağı Tadım” etkinliği festival ziyaretçilerinin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Festivalin son gününde ise Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Abdullah Soykan’ın moderatörlüğünde “Zamanın ve Mekânın Işığında Kahvaltı Kültürü” paneli Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şef & Gastronomi Danışmanı Elif Edes, Yazar & Şef Nurdan Çakır Tezgin, Cunda Rota Otelleri Genel Müdürü Bülent Demiral ve Balıkesir Öğretmen Evi Mutfak Şefi & Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği Üyesi Levent Kaynak ile Bunge Zeytinyağı Orijinasyon Müdürü & Tadım Uzmanı Mehmet Cavlı’nın katılımı ile düzenlendi.

Türkiye’nin adı zeytinyağı ile anılan lider markası olarak ülkemizde gerek yöre kültürü gerek sahip olduğu eşsiz lezzetleri ile Balıkesir’in dünya çapında temsil edilmesi noktasında çok değerli olan Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’ni altın sponsor olarak desteklemekten mutluluk duyduklarını belirten Bunge Gıda Türkiye Ülke Lideri Turgut Yeğenağa açıklamasında; “1898’de kurulmuş Türkiye’nin en köklü markalarından Komili ile zeytinyağının lezzeti ve kültürü ile bu toprakların kültürel mirası olduğuna inanıyoruz. Bu bakış açısı ile anlamı, kıymeti tartışılmaz zeytin ağaçlarına ve onun eşsiz mucizesi zeytinyağına ülke olarak sahip çıkmalıyız. Kültürel, sosyal ve doğal değerleri ile zeytinyağı ve kültürünün Anadolu için ne kadar önemli olduğu ve bunun dünyaca bilinmesi gerektiği düşüncesiyle pek çok projeye imza atıyoruz. Bu sebeple de Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’ni çok değerli ve önemli buluyorum. İlki gerçekleştirilen bu festivalin gelenekselleşmesi temennisi ile başta Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula olmak üzere emeği geçen herkese değerli katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

PAYLAŞ