Kaiteli Bir Yaşam Ruhsal-Bedensel ve Zihinsel Sağlıkla Gelir

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 09/08/2022

PAYLAŞ

Ersin Pamuksüzer / TheLifeCo Wellbeing Markası Kurucusu

Röportaj: Nurgül Eryıldır Günay / [email protected]

İsveç Linkoping Üniversitesi’nden Elektronik Mühendisliği yüksek lisans diploması ve İsveç Upsalla Üniversitesi’nden MBA yüksek lisansına sahip Pamuksüzer’in başarılarla dolu bir kariyeri var. 1981 yılında İsveç’te Ericsson Telekomünikasyon Şirketi’nde kariyerine başlayan Ersin Pamuksüzer uzun yıllar Ericsson Türkiye’nin genel müdürlüğünü yaptı. 2002 tarihinde Ericsson’daki kariyerini sonlandırarak Wellness sektörü ile ilgilenmeye başladı. Ericsson Türkiye kariyeri esnasında, 1993’te Turkcell ve bölgedeki birçok Telekom şirketinin oluşumunu başlattı ve Turkcell ile Turkcell’in uluslararası operasyonlarının 2006 yılına kadar yönetim kurulu üyeliğini yaptı.

İş dünyasının hızlı temposunda geçen 20 başarılı yılın ardından, yeni bir yaşam tarzı arayışı ile 2002 yılında ilk detoks ve arınma programına katılan, 1956 doğumlu Ersin P amuksüzer, farklı sağlık merkezlerini ziyaret ettikten ve çeşitli bütünsel sağlık metotlarını deneyimledikten sonra bunların bedeninde, zihninde ve ruhunda yarattığı değişikliklerden ve iyileşmeden çok etkilenmiş. Dünya çapında alternatif sağlık tedavileri ve felsefelerini keşfetmeye başladıktan sonra, Vipassana meditasyonu uygulamaya başlamış ve bu sayede artan vücut enerjisi, sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı, daha parlak bir cilt, daha iyi bir uyku kalitesi, daha k olay sindirim, daha iyi ruh hali gibi birçok pozitif etkiye sahip olduğunu fark etmiş. Kendisini ailesinden, arkadaşlarından ve toplumdan soyutlamadan daha sağlıklı seçimleri mevcut yaşam tarzına dahil etmenin bir yolunu bulma arayışı, yemek yeme ve egzersiz alışkanlıklarında ve çevresinde küçük ayarlamalar veya değişiklikler yaparak, hissetme biçiminde ve sağlık düzeyinde gözle görülür değişiklikler yapabileceğini anlamasını sağlamış. Bu durumu önce ailesi ve arkadaşlarıyla paylaşmış. Sonunda, ağızdan ağıza, bu sağlıklı yaşam konsepti o kadar popüler olmuş ki, deneyimlerini ve faydalarını paylaşmak için bir şirket kurmaya karar vermiş.

Ve tüm bu sağlıklı yaşamı keşfetme yolculuğu 2005 yılında TheLifeCO W ellbeing markası ile hayat buldu.
Ersin Pamuksüzer ile holistic wellbeing merkezi TheLifeCo ve fonksiyonel gıda markası SmartFood hakkında konuştuk.

Sağlıklı yaşam merkezi kurma fikri nasıl ortaya çıktı?

Başarılı ancak bir o kadar da hızlı ve aşırı yoğun tempolu geçirdiğim 20 yıllık iş ha yatının ardından 40’lı yaşlarıma geldiğimde hayatımda ilk kez bir detoks programına katıldım. Programın ardından kendimi kısa sürede eskiye göre çok daha iyi hissettiğimi fark ettim.

Enerjim artmış, fiziksel olarak fazla kilolarımı vermiştim. Sindirim sistemim ve uykularım düzene girmişti. Zihnim daha açıktı ve kendimi çok daha olumlu bir ruh halinde hissediyordum. Gözlerim daha canlı, cildim daha parlaktı. Bunun üzerine dünyadaki tamamlayıcı tedaviler ve bunların üzerine kurulduğu felsefe üzerine daha fazla araştırma yapmaya başladım. Vipassana meditasyonu keşfettim, birçok ‘wellness’ merkezini ziyaret ettim ve bütünsel sağlık alanında farklı konular üzerine çalıştım.

Tüm bunları yaparken günlük yaşam ile bütünleştirebileceğim; ailemden, arkadaşlarımdan ve sosyal çevremden izole olmadan, yaşam tarzımı daha sağlıklı seçeneklerle buluşturacak bir yol aradım ve günlük hayatımda, yeme ve egzersiz alışkanlıklarımda ufak ayarlamalar yaparak gözle görülür değişimler yakalayabileceğimi, daha sağlıklı olabileceğimi fark ettim. Kendimdeki büyük değişimi ailem ve yakın çevrem ile paylaştığımda bu pratik değişiklikler ile yarattığım yeni yaşam tarzı fikrinin hemen hemen herkes tarafından benimsendiğini ve hızla yayıldığını gördüm.

2006 yılında daha sağlıklı bir ha yatı keşfetmekle ilgilenen herkesle deneyimlerimi ve bilgilerimi paylaşmak için bir kurumsal yapı oluşturmaya karar verdim ve ilk olarak TheLifeCo Bodrum’u kurdum.

Holistic Wellbeing ne demek, TheLifeCo’nun felsefesi nedir?

Bütünsel olarak sağlıklı ve iyi olabilmek demektir. Kişiler, ruhsal-bedensel ve zihinsel yönden yani bir bütün olarak sağlıklı ve iyi olabildiğinde gerçek anlamda kaliteli bir yaşam sürebilir.

Yakın dönemde gündem oluşturan birçok olay, konu, durum nedeniyle (pandemi, savaşlar, ekonomik sıkıntılar, vb.) kişilerin özellikle zihinsel v e ruhsal sağlığını “iyi” halde tutabilmesi çok daha da zor bir hale geldi.

TheLifeCo; bütünsel sağlık yaklaşımı paralelinde; merkezlerindeki programları, sağlıklı yaşam ürünleri, 15 yılı aşkın deneyim ve bilgi birikimi ile içerik desteği ve online uygulamaları ile kişilerin daha sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesini sağlamak adına dört ana başlıkta kişilerin ha yatına dokunur.

Beslenme: Yediklerimizi –içtiklerimizi kalori değeri düşük besin değeri yüksek olarak seçmeye, doğada mevsiminde yetişen gıdalardan (özellikle koyu yeşil sebzelerden) seçmeye, bunları da gerektiğinden fazla yememeye özen göstermek,

Zihin: Zihnimizi anı yaşayarak gelecekte veya geçmişte yani kaygı veya pişmanlık, depresyonda olmadan, stresten uzak kalıp bedenimizi yenileyip iyi halde kalmak,

Hareket: Gün içinde hareketsiz kalmadan mümkün olduğunca çok hareket ederek doğal bir vücut akıcılığına sahip olmaya çalışmak,

Çevre: …ve son olarak da en azından içtiğimiz su, soluduğumuz hava ve elektromanyetik dalgalardan kendimizi mümkün olduğunca koruyabileceğimiz bir yaşam alanını kendimize yaratabilmeye özen
göstermek.

TheLifeCo’da sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

TheLifeCo olarak iki ana bölümde hizmet veriyoruz.
Bunları;
1- Wellbeing (sağlıklı yaşam) merkezlerimiz
2-Sağlıklı Yaşam ürünlerimiz (imalat, e-ticaret ve satış bölümümüz) olarak değerlendirebiliriz.

Wellbeing merkezlerimiz;

Türkiye’yi detoks ile tanıştıran ve sağlıklı yaşam kültürünün yaygınlaşmasında öncü bir rol üstlenen TheLifeCo Wellbeing merkezleri olarak arınma, sağlıklı yaşama destek ve hastalıklardan korunma
konularında iç ve dış turizme yönelik olarak hizmet veriyoruz. Türk misafirlerimizle birlikte, İngiltere, Rusya, Almanya, Romanya, Lübnan ve genel olarak MENA bölgesi yoğun olarak yabancı misafir ve talep aldığımız bölgeler arasında…

Bodrum, Antalya ve Phuket’te bulunan merkezlerimizde misafirlerimiz detoks ve arınma programlarından, kilo verme ve doğal iyileşme programlarına kadar pek çok alternatif arasından kendilerine ve ihtiyaçlarına en uygun programı seçiyor, keyifli ve huzur dolu bir tatil ortamında konakladıkları süre boyunca programlarını uyguluyorlar.

Sağlıklı Yaşam ürünlerimiz

Ürünlerimizi beş kategori altında toparlayabiliriz. Organik gıdalar, gıda takviyeleri, organik kişisel bakım, organik ev temizlik ve yeni geliştirdiğimiz fonksiyonel gıda kategorimiz… Amacımız; temiz içerikli, doğal ürünler ile insanların hayatlarının her alanında yanlarında olmak.

Kronik hastalık yönetiminden, zayıflama kampına kadar pek çok programınız var. Program seçimleri nasıl oluyor? Konuklarınız kendisi mi seçiyor, yoksa önce bir uzmanınızla görüşüp onun tavsiyesi ile uygun program mı seçiliyor?

TheLifeCo merkezlerimize daha önce gelmiş ve bir program uygulamış konuklarımız genellikle merkezlerimize gelmeden önce programlarını kendileri seçmeyi tercih ediyor. İlk defa bir detoks veya sağlıklı beslenme programı uygulayacak kişiler ise tesisimize geldiklerinde doktor konsültasyonu, sağlıklı yaşam koçu görüşmesi ve ölçümleri sonrasında uzmanlarımız ile birlikte programlarını belirliyorlar.

Programlarımızın kapsamı ise;
TheLifeCo merkezlerimizde kısa sürede kişinin yoğun ve etkin şekilde arınmasını sağlayan birçok program uyguluyoruz. Master Detoks, Düşük Kalorili Beslenme, Ketojenik Beslenme, Yeşil Sıvı Detoks ve birçok farklı seçenekten oluşan programlar, süreci hızlandıracak günlük turbosonic titreşim terapisi, infrared sauna, luminette ışık terapisi, masaj terapileri ve daha birçok uygulama ile destekleniyor.

Özel şef tarafından hazırlanan öğünler ve sürece destek olan; doğal psyllium, bentonit, probiyotik takviyeleri ile birlikte kişiye gün boyunca özel olarak servis ediliyor. Her yeni gün; sabahın erken saatlerinde TheLifeCo Bodrum ve Antalya’da merkezlerimizde ferah ve iyot kokulu deniz havasında veya TheLifeCo Phuket merkezimizde göl kenarında uzun bir yürüyüş ile başlıyor. Keyifli bir yürüyüşü isteğe bağlı olarak katılım sağlanan, anda kalmayı ve kişinin kendini dinlemesini sağlayan yoga ve meditasyon seansı takip ediyor.


Yoga seanslarına katılım için daha önce yoga yapmış olmak gerekmiyor, eğitmen eşliğinde her seviyeden kişiye uygun seanslar bulunuyor. Arınma ve yenilenme programlarının tamamı sağlıklı yaşam tutkunlarının yaşam tarzına büyük katkı sağla yacak eğitim seansları, workshoplar, film gösterimleri ve belgeseller ile destekleniyor.

Biraz da SmartFood’dan hakkında bilgi almak istiyorum. SmartFood paketlerinin çeşitleri ve içerikleri nelerdir? Hangi paket ne için tasarlandı?

Amerika ve Avrupa’da gelişmeye başlayan, Türkiye’de henüz yeni yeni örnekleri çıkan “fonksiyonel gıda” kategorisinde öncülük üstleniyoruz.

Çıkış noktamız hayatın yoğun akışında ihtiyaç duyulan hem öğün veya atıştırmalık olarak çantada taşınabilen hem de zenginleştirilmiş içerikleri ile gıda takviyesi ihtiyacını karşılayan besinler üretmekti.

2005’ten bu yana holistic well-being (bütünsel iyileşme) merkezlerimizden edindiğimiz tecrübeler sonucunda bağışıklığı kuvvetlendirme, kilo kontrolü, güzellik desteği ve kaygı bozukluğu sorunlarının başlıca problemler olduğunu saptadık ve bu dört farklı soruna çözüm ya da destek olacak içerikte fonksiyonel raw bar (75gr), shot içecek (60ml) ve organik çikolata (80gr) formlarında ürünler ürettik.

Özetle “yenilebilir ve içilebilir gıda takviyesi” de diyebileceğimiz sağlığa fayda sağlayan güçlü içeriklere sahip; günlük vitamin, mineral, lif vb. beslenme ve sağlık ihtiyaçlarını karşılayan temiz içerikli, doğal, glütensiz, vegan SmartFood ürünlerimiz ile sağlıklı beslenmek isteyen bilinçli kitleye hitap ediyoruz.

Absolutely Fit; elma sirkesi ve probiyotik gibi kilo vermeye yönelik içeriklere sahip,
Glowing Beauty; kolajen ve biotin gibi güzelliği destekleyici içeriklere sahip,
Boost Yourself; C vitamini ön planda olmak üzere B complex, vb. vitaminleri içeren bağışıklık destekleyici içeriklere sahip,
Just Relax; lavanta, altınkök gibi kaygı ve stres seviyesini azaltıcı içeriklere sahip ürün aileleridir.

SmartFood ürünlerine nasıl ulaşabiliriz?

Online olarak satın almak isteyenler için:
• SmartFood ürünleri ile ilgili detaylı bilgi de alınabilecek kendi sitesi

• Organik ürün marketi olan TLC web sitemiz;

• Tüm Pazar yerleri (Trendyol, Hepsiburada, Çiçeksepeti, Beymen online vb.)

Geleneksel kanalda ise;
• Macrocenter
• Carrefour Gurme
• Watsons
• Premium Eczaneler
• Organik ve Doğal Yerel Marketler
• Vegan Marketler vb. mağazalardan ulaşabilirler.

PAYLAŞ