Yoga ile; Yolunda Dengede Kal

Writer: Asu Çetin

Date: 09/08/2022

PAYLAŞ

Yoga’da birçok asana ve bu asanalar arasında farklı farklı kombinasyonlarda akışlar mevcuttur. İster yeni başla, istersen uzun süredir yoga yapıyor ol matının üstüne gelip asanaları yapmaya başladığında bedensel ve zihinsel denge, esneklik, kuvvet ve dikkatine bağlı olarak pozların her bir yoga akışında farklı olacaktır. Bazen başarılı, bazen başarısız. Bazen iyi hisler ile bazen sıkıntılı hisler ile akışta olacaksın.

Belki bazı pozları uzun bir süre tam olarak başaramayacaksın ve hiç yapmayacaksın. Ve biliyor musun başarılı bir şekilde pozu gerçekleştirmek hiç de önemli değil. Önemli olan pozları yapmaya çalışırken ne hissettiğin, tavrın, kendinle ilgi neler keşfettiğindir. Gösterdiğin çabanın, sonuca bağlı olmaksızın sana kazandırdıklarının neler olduğunu anlamaktır. Ki anladığında, odağını sürecine getirdiğinde bir bakmışsın yolda ilerlemişsin. 😊

Yoga sonuç odaklı değil, süreç odaklı bir pratiktir. Bu pratikler, hayatımızın birçok alanına ve ilişkilerimize ışık tutar.  

Hayat içerisinde farklı farklı birçok alanla uğraşıyoruz. Birçok kişi ile iletişim içerisindeyiz, sağlıklı ilişkiler kurmaya çalışıyor, keyifli güzel işler yapıp iyi sonuçlar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.   İsteklerimiz ve hayallerimiz için yeni hedefler koyuyoruz.  Yeni işlere ve yeni ilişkilere başlıyoruz. Veya mevcut olanları sürdürmeye çalışıyoruz. Başarılı olmak, iyi sonuçlar elde etmek üzerine çabalıyoruz.  Tam aksi başarısız oluruz diye başlayamadığımız yeni ilişki ve işlerimiz de var olabiliyor. Başarısızlık korkusu ile kaçtığımız birçok hayalimiz de var olabilir.

Yoga ile sonuca bağlı olmadan, başarılı veya başarısız da olsak yolumuzda dengede kalabilmek mümkün. Dengeli ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için yaptığımız herşeyin sonucuna odaklanmadan anın getidiklerini yaşayabiliriz. Özellikle de başarısızlığın da büyük bir deneyim olduğunu bilmek ve yoldaki iyi veya kötü tüm kazanımlarımız çok kıymetli. Unutmayalım ki başarısızlıkta da birçok deneyim ve bilgiye ulaşıyoruz. Yeni farkındalıklar kazanıyoruz.

Sonuca odaklanmadan akışta kalabilmek senin elinde. Yoga pratiklerin veya meditasyonun ile zihin ve bedenini dengeleyerek kendini akışta tutabilir, sonuçtan bağımsız özgür anlar yaşayabilirsin.

PAYLAŞ