The Body Shop’un İlk Yeniden Dolum İstasyonu Açıldı

Writer: NYX Magazine

Date: 04/08/2022

PAYLAŞ

Kurulduğu günden bu yana insanları, hayvanları ve dünyayı düşünerek çalışan The Body Shop, geliştirdiği çevre dostu projeleriyle faaliyetlerine devam ediyor.

Geri dönüştürülebilir ambalajları, vegan, yüzde 100’e yakın doğal içerikli ürünleri ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla adından söz ettiren The Body Shop, kişisel bakım endüstrisinin doğaya verdiği zararı önlemek amacıyla geliştirdiği yeniden dolum projesini, Türkiye’de de hayata geçirmeye başladı. Dünya çapında 500 mağazada dolum istasyonları ile hizmet veren markanın Türkiye’deki ilk istasyonu İstanbul İstinye Park’ta açıldı.

The Body Shop, projesi ile kişisel bakım sektöründe devrim başlatmaya hazır. Markanın plastik atık tüketimini azaltmaya yönelik uygulamaya koyduğu “yeniden dolum istasyonları”, ilk defa İstanbul İstinye Park mağazasında kullanıcılarla buluşacak.

Yeniden doldurun, yeniden kullanın ve geri dönüştürün 

The Body Shop’un bu öncü projesi, aslında kurucusu Anita Roddick tarafından 45 yıl önce geliştirilmeye başladı. 1976 yılında Brighton’da ilk mağazasını açan Roddick, müşterilerinin şişelerini yeniden doldurup kullanmasına öncülük etmişti. “Yeniden doldurun, yeniden kullanın ve geri dönüştürün” projesi, 45 yıl sonra yeniden hayata geçirildi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında, annesinin her şeyi yeniden kullanarak dönüştürdüğünü ve böylelikle geri dönüşümün sihrini keşfettiğini belirten The Body Shop’un Kurucusu Anita Roddick’in “Yeniden doldurabilecekken neden bir kabı boşa harcıyor ya da neden kullanacağımızdan daha fazlasını satın alıyoruz?” mottosu, markanın çevresel aktivizminin temelini oluşturuyor.

Gereksiz tüketimi ortadan kaldırmayı hedefleyen proje 

2021 yılının Nisan ayından itibaren dünya çapında 400 mağazada yeniden dolum istasyonları ile hizmet veren The Body Shop, duş jeli ve şampuan çeşitlerinde sevilen ürünlerini, yeniden kullanılabilir alüminyum şişelerle satışa sunuyor. Gereksiz atık üretimini ortadan kaldırmayı hedefleyen proje ile kullanıcılar, doldurdukları üründen de fiyat avantajı sağlayarak ekstra 50 ml bedava dolum yapacak.

 “Birlikte atılan her bir küçük adım, büyük bir fark yaratabilir”

Kozmetik sektörü tarafından her yıl üretilen milyarlarca ambalaj parçası ve plastik, okyanuslarımızı kirletmeyi sürdürüyor. Gitgide daha tehlikeli bir hal alan bu duruma el atmak adına, cesur ve geri dönüşümü olan hamleler yapmak ise bizim elimizde. “Birlikte atılan her bir küçük adım, büyük bir fark yaratabilir” mottosuyla hizmet veren The Body Shop çevreye, geleceğe ve hatta dünyaya duyarlılığı olan herkesi, İstanbul İstinye Park mağazasındaki dolum istasyonlarına davet ediyor. 

Almod Milk, Shea, British Rose, ve Strawberry duş jellerinin tatlı köpüğüyle vücudunuzu arındırırken, Ginger ve Shea şampuanları ile saçlarınızı şımartmayı unutmayın. En sevilen serilerin şampuan ve duş jelleri, doldurabilmeniz için mağazalarda sizi bekliyor.

PAYLAŞ