Aveda, X-presion, Graphic Organic ile
İlk Özel Saç Boyası Koleksiyonunu Duyurdu

Writer: NYX Magazine

Date: 09/08/2022

PAYLAŞ

Aveda, dünyaca ünlü sanatçılar ve IHA’nın Yılın Uluslararası Sanat Ekibi X-presion ile ilk konuk sanatçı işbirliğini duyurdu. Madrid’den üç genç girişimci, Marco Antonio Restrepo, Jorge Cáncer ve Jose Luis Almendral tarafından kurulan X-presion, farklı sanatsal disiplinlerin, malzemelerin ve kavramların bir karışımı yoluyla son teknoloji teknikler geliştirmesiyle tanınır. Aveda için ilk koleksiyonları Graphic Organic, doğadan şekil ve desenleri bir araya getirirken imza grafik stilini kutluyor.

Graphic Organic, ilham vermek, eğitmek ve nihayetinde herkesin sahip olabileceği benzersiz bir renk görünümüne dönüştürmek için tasarlanmış Aveda’ya özel bir teknik sunar. Sanatın ve ortak ideallerin karşılıklı olarak takdir edilmesiyle, Aveda ve X-presion arasındaki ortaklık doğal olarak oluştu: “Aveda ile denge, sağlık ve sanat etrafında benzer düşünceye sahip değerlerimiz, onu bariz bir uyum haline getirdi. X-presion ekibi, “Bu proje üzerinde çalışmaktan ve şimdi onu dünyayla paylaşmaktan heyecan duyduk” dedi.

Saçları bir tuval gibi gören üçlü, Aveda’nın vegan, kişiselleştirilebilir saç rengiyle kendi vizyonlarını kullanarak çizginin sınırsız ton özelleştirmesini öne çıkarmayı başardılar. X-presion, “Yaratıcı düşünürler, uyumsuzlar ve hatta kuaförlükteki isyancılar olarak, bu kadar çok renkten oluşan bir palet ve sonsuz kişiselleştirme elde etmek için Aveda Full Spectrum ile çalışmak inanılmazdı” dedi.

Koleksiyon, geometri ve hassasiyetin doğal olarak oluşan kaos ve ölçekle buluştuğu doğal olarak oluşan fraktallardan ilham alıyor.

X-presion “Her zaman matematiğin görsel yönü bizi büyüledi, bu durumda organik olarak görünen geometrik desenler ve fraktallar gözle buluştuğunda ve sonsuz olasılıklar, ölçekler ve inanılmaz renkler oluşturmak için tekrar edip üst üste bindiğinde. Bu fikri yaklaşımımıza getirdik” dedi.

Görünümleri oluşturmak için Aveda ve X-presion, efekti elde etmek için örtüşen bir yöntem kullanarak modelin saçına renk desenleri getirmek için ortaklaşa çalıştı. Ekip, Aveda’nın yüksek performanslı vegan Full Spectrum renkli ürünlerini kullanarak, gerçekten benzersiz ve çok yönlü görünümler için bir dizi renk tonuyla sonuçlanan geniş bir özel formül paleti oluşturdu.

Teknik

Yüzün etrafındaki tüm rengi çerçeveleyen saç, açma işlemi için panellere ayrılır. Aveda’nın Botanical Repair Serisi, bağları oluşturmak ve sağlıklı görünen, güçlü saçları korumak için panellere ayrılmadan ve açılmadan önce tüm saça uygulanır.

Trompe-l’oeil tekniğini kullanarak grafik kısmı tasarlamak için X-presion üç araç kullandı: hassas ve eşit bölümler için özel olarak tasarlanmış bir tarak; daha keskin çizgiler için bir silikon spatula; ve renk katmanlama için şeffaf folyolar.

Tamamlandığında, üst kısım, daha tanımlanmış renklendirmeyi kaplayan kusurlu ancak tamamlayıcı bir renk efekti oluşturmak için renklendirilmeden önce bir kenevir parçası ile kesilir, bükülür ve örgülenir.

X-presion, “Nihai sonuç, organik ve daha grafik rengin nasıl birbirine karıştığını, kaynaştığını, böylece birinin nerede başlayıp diğerinin nerede bittiğini göremeyeceğinizi gösteriyor” dedi.

Teknik ve katmanlı yaklaşım, her model için iki çok yönlü görünüm yaratır. Farklı şekilde şekillendirildiğinde rengin etkisi değişir ve dönüşür. X-presion, “Sihir, saçı farklı bir yöne hareket ettirerek görünümü tamamen değiştirebilmenizdir” dedi. Kampanya üç farklı modelde çekildi ve her biri için iki farklı görünüm tasarlandı.

Aveda x X-presion’ın Graphic Organic Collection’da yer alan görünümlerle ilgili daha fazla ayrıntı ve teknik için lütfen TECH GUIDE‘a bakın (Temmuz 2022’de yayınlanacaktır)

CREDITS

Creative Direction + Hair Cut/Style: X-presion

Hair Color: X-presion

Models: Andrea Gutiérrez Arcas , Muriel Seiquer Pérez, Arashi Méndez Bella 

Fashion Stylist: Andrea Sanchez

Makeup: David Lopez

Photographer: Javier Marquez

Fashion Film: Gus&Lo

Aveda Technical Educator: Natalia Prager

Color Director, Aveda Lifestyle Salon Madrid: Adoracion Ruiz

PAYLAŞ