Akaretler, Time Out dergisinin Dünya’nın En Havalı Caddeleri Listesine Girdi

Writer: NYX Magazine

Date: 02/09/2022

PAYLAŞ

Restorasyonu Bilgili Holding tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul’a yeniden kazandırılan Akaretler, Time Out dergisinin Dünya’nın En Havalı Caddeleri listesine girerek Türkiye’den yer alan tek cadde oldu! 

Bilgili Holding’in 2009 yılında Urban Institute Awards tarafından Renovasyon Ödülü’nü kazanan Akaretler Sıraevler projesi, sunduğu birçok farklı etkinlik ve keyifli mekan seçenekleri ile İstanbul’un en önemli kültür sanat ve kent yaşam destinasyonlarından biri haline geldi. Türkiye’nin modern ve dinamik kent hayatının kalbi olan Akaretler’in popülerliği uluslararası bir üne kavuştu ve uluslararası Time Out dergisinin Dünya’nın En Havalı Caddeleri listesinde yer aldı.

Toplamda 20 binden fazla uluslararası şehir sakininin ve küresel editör ekibinin katıldığı, dünyadan 33 lokasyonun yer aldığı bu yılki listeye, İstanbul’dan Akaretler Sıraevler projesi Süleyman Seba Caddesi’yle dahil oldu. Dünyanın dört bir yanından farklı özellikleriyle seçilen en havalı caddeleri arasında yer alan Montreal-Rue Wellington, Melbourne-Gertrude Street, Glaskow-Great Western Road, Taipei- Yongkang Street, San Francisco-Hayes Street gibi caddeler arasında yer alan Akaretler, Türkiye’den listeye giren tek cadde oldu.

Şehri ve sanatı bir araya getiren, Akaretler’in benzersiz atmosterinde, Bilgili Sanat tarafından hayata geçirilen Artweeks@Akaretler’in bu sene Kasım ayında gerçekleşecek 7. Edisyonuna da uluslararası makalede yer verildi. 

Tarihi dokusunun yanında dinamik yapısıyla da İstanbul’un en önemli kent yaşam ve kültür sanat destinasyonlarından olan Akaretler, renkli ve sosyal yaşamı ile de en gözde buluşma noktası olarak yer alıyor. 

Makalenin tamamını link’ten okuyabilirsiniz: https://www.timeout.com/things-to-do/coolest-streets-in-the-world

PAYLAŞ