Çevre Dostu Koleksiyon

Writer: NYX Magazine

Date: 15/09/2022

PAYLAŞ

Ünlü Markaönceki sezonlarda taahhüt ettiği daha düşük çevresel etki ve pozitif sosyal etki yaratma hedefine Sonbahar 2022 koleksiyonunda da devam ediyor. %70’ini daha düşük çevresel etkili malzemelerle ürettiği Sonbahar 2022 koleksiyonuyla doğaya etkisini daha da azaltıyor. 

Chloé’nin koleksiyonundaki triko ve kazakların %90’ı daha düşük çevresel etki yaratan malzemelerle üretiliyor. Koleksiyon, geri dönüştürülmüş kaşmirden pantolon, kazak ve elbise setleri ya da sorumlulukla tedarik edilen yünlü ipek elbisede olduğu gibi eski stokları değerlendirmeye teşvik ediyor. 

Elde işlenen mineli seramik şekillerle süslü, geri dönüştürülmüş pamuklu ve makrome elbise, deri parçalarıyla elde tamamlanan patchwork gömlek ve eteklerin yer aldığı Chloé Craft serisi, zanaatkarların usta ellerinde sınırlı sayıda hayat buluyor. 

Adriano Goldschmied ile iş birliğiyle geliştirilen döngüsel denim projesi, kısmen geri dönüştürülmüş ve tamamen geri dönüştürülebilir denim ve bileşenlerden üretilen tasarımlardan oluşuyor. 

2022 sonbaharında Chloé’nin ana odaklarından birini oluşturan doğal boyalar, geri dönüştürülmüş kaşmir etek ve kazağın canlı sarısı ve yumuşak yün takım elbisenin kahverengisinde karşımıza çıkıyor.

Koleksiyonun yönünü belirleyen doğa; düşük çevresel etkili yün gabardin, fitilli kadife ve deri kabanların kollarını süsleyen çiçek işlemeleri gibi detaylara ilham veriyor. 

Chloé Sonbahar 2022 Koleksiyonu’nda hazır giyim parçaları ve aksesuarlar arasındaki sinerji dikkat çekiyor. Mia çantada kontrast derilerin birleştirilmesi için kullanılan puzzle parçalı dikiş motifi deri ceket tasarımında da kullanılıyor. Geri dönüştürülmüş kaşmir elbisenin çizgileri, örgü kaşmir Edith çantanın deseni ile tamamlanıyor. Çok renkli işlemelerle süslü shearling, hem ceket hem de Magda clutch çantada kullanılıyor. 

ÇANTA VE AKSESUAR 

Chloé, Sonbahar 2022 sezonunda Kenya’daki Mifuko zanaatkarlarıyla beşinci kez iş birliği yapmaya devam ediyor. Dokuma sepet tasarımları, sezonun kazaklarında kullanılan renk temasını yansıtmak için elde boyanıyor.

2000 yılında Londra’da kurulan Lübnanlı bir sosyal girişim olan Sarah’s Bag ile ikinci defa iş birliği yapan Chloé, bu kez nano Woody ve tığ işiyle yeniden tasarlanan nano Edith modellerini koleksiyona ekliyor. Sarah’s Bag, el yapımı şık tasarımlarıyla 200’den fazla dezavantajlı kadına geçim kaynağı sağlıyor.

Mony ve Mate çantalar atkı dikişlerle, Magda çanta ise ahşap detayların yanı sıra bir kamera askısı ile tamamlanıyor.

Deri çanta seçkisinin yaklaşık %75’i Deri Çalışma Grubu (Leather Working Group – LWG) sertifikalı tabakhanelerden tedarik ediliyor. Pamuğa kıyasla yetiştirilirken daha az sera gazı emisyonu oluşturduğu ve çok daha az su gerektiği için daha düşük çevresel etkili bir malzeme olarak kabul edilen keten astarlara geçiş devam ederken, Woody Tote çantanın yeni bir keten versiyonu da aileye katılıyor. 

Aksesuar grubundaki kemerlerin %50’si LWG sertifikalı tabakhanelerden tedarik edilen derilerden üretiliyor. Fularlarda sadece organik ipek kullanıyor. BM Mülteci Ajansı (UNHCR) tarafından kurulan Dünya Adil Ticaret Örgütünün (WFTO) dünya çapında 23 ülkedeki mültecilere kendi zanaatlarını kullanarak bir geçim kaynağı oluşturma fırsatı sunan sosyal girişimi MADE51 ile iş birliği içinde bir siperlikli şapka da aksesuar grubunda yer alıyor.  

Chloé, Sonbahar 2022 sezonunda güneş gözlüklerinde de kullanılan düşük çevresel etkili malzemelerin payını artıyor. Örneğin Mirtha, geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor.

Doğal taşlar ve zanaatkarlık mücevherlerin odak noktasını oluşturuyor. Darcey deri kolyede elde kesilmiş barok inci ve aragonit taşı kullanılırken Jemma kolye kırmızı bir aventurinden oluşuyor. Halka küpeler deri ve yeniden oluşturulmuş taşlarla süsleniyor. 

AYAKKABI 

Meril sandalet ve espadril serisini geliştirmek için WFTO belgelendirme sürecinde bulunan Amambaih adlı sosyal girişim ile iş birliği yapan Chloé, tasarımlarda Paraguaylı Maka zanaatkarları el dokuması tekstillerini kullanıyor. Chloé Sonbahar 2022 ayakkabılarının yaklaşık %55’i daha düşük çevresel etkiye sahip.

PAYLAŞ