Can Dostlarımız için Her Zaman Yapabileceğimiz Bir Şeyler Var

Writer: Sevil Balaban

Date: 20/09/2022

PAYLAŞ

MAYA Vakfı Kurtarılmış Köpek Yaşam Alanı; Aralık 2021 sayımızda yaptığımız röportajda konuğumuz olmuştu. Kurulduklarından bu yana sayısız hayvanın hayatına dokunan vakıf, şimdi de sosyal projelerde kendini gösteriyor.

Ankara Otizm Okulu ile birlikte gerçekleştirdikleri bir projede otizmli çocukların yavru köpeklerle iletişim kurmaları amaçlandı.

Bir başka insanla göz kontağı kurmada, dokunmada, sözel iletişim kurmada zorlanan otizmli bir çocuğun, bir köpekle çok rahat iletişim kurabildiği gözlemlendi bu projede. Çocuklar eğitmenlerinin gözetiminde MAYA- Vakfı Yaşam Alanı’nda köpeklerle bir araya getirildiler.

Çocukların sosyalleşme programı içinde köpeklerle kurduğu duygusal bağın, süreç içerisinde terapistiyle de daha güçlü bir bağ kurmasını sağlayacağını belirten uzmanlar, bunun çocukların eğitimine olumlu katkı sağlayacağını ekliyor.

Zaman içerisinde çocuğun, çevresindeki diğer köpekler ve sahipleri arasında da aynı bağın olduğunu fark edeceğini ve bu farkındalığın köpek -insan ilişkisiyle sınırlı kalmayacağını, insan -insan ilişkisini kavramasına da yardımcı olacağını ekliyorlar.

Vakfın bir diğer ilginç projesi de büyük kentlerde güvercinlerin yumurtlayıp, kuluçka dönemlerini güvenle geçirebilecekleri Güvercin Evleri. Böylece günümüz kentlerinde pek fazla yaşam alanı kalmayan güvercinlerin refahı sağlanmış olacak.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yeni bir yaşam alanı oluşturmak için ihtiyaç duydukları 25 dönümlük bir arazinin kendilerine tahsis edilmesi konusunda çok olumlu bir süreç içindeler şu sıralar.

Bu güzel vakfa farklı bir şekilde destek olmak isterseniz, yaşam alanlarındaki bir canın koruyucu ailesi olabilir veya maddi destek için sayfalarında yayınlanan hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Ayrıca tüm telefon operatörlerinden 8633’e SMS gönderdiğinizde vakfa 10 TL katkıda bulunabiliyorsunuz.

PAYLAŞ