“Başkası Olma Tarkan Ol” Sanatseverlerin Beğenisine Sunuluyor

Writer: NYX Magazine

Date: 27/09/2022

PAYLAŞ

DasDas yeni haftada sevilen prodüksiyonlarından ‘Dünya Yerinden Oynar’, ‘Bir İhtimal Daha Var’ ve ‘Ağaçtaki Kız’ oyunlarının yanı sıra Versus Tiyatro’nun ‘Kreutzer Sonat’ ve Semaver Kumpanya’nın beş sezondur kapalı gişe oynayan oyunu ‘Cimri’ye ev sahipliği yapacak. Müzikseverleri de yeni haftada unutmayan DasDas, geçtiğimiz sezon ilki gerçekleşen ve çok sevilen ‘Başkası Olma Tarkan Ol Vol. 2.’ ile de sanatseverlere keyifli bir hafta yaşatacak.

Yönetmenliğini Mert Fırat’ın üstlendiği ve Şebnem İşigüzel’in kaleme aldığı geçtiğimiz haftalarda prömiyeri gerçekleşen DasDas’ın yeni prodüksiyonu ‘Dünya Yerinden Oynar’ yeni haftada tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Yedi kadının özgürlükleri için yan yana durduğu ve hayatları pahasına mücadele edişlerini İstanbul semalarında dolaşan tanıdık ezgilerle seyirciye aktaran oyunun oyuncu kadrosunda Alara Canay,Emine Doruk / Gökşen Ateş, Melisa Akman, Özge Borak, Özge Fışkın, Rana Büyükyılmaz ve Su Sonia yer alıyor. Sürükleyici hikayesi ve büyüleyici atmosferiyle ‘Dünya Yerinden Oynar’ 3 Ekim ve 4 Ekim akşamları 20.30’da DasDas Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Versus Tiyatro’nun Tolstoy’un ‘Kreutzer Sonat’ını aynı isimle tiyatro sahnesine uyarladığı oyunu 3 Ekim akşamı 21.00’de DasDas Açık Sahne’de sanatseverlerle buluşacak. Kayhan Berkin’in uyarladığı, yönettiği ve tek kişilik performansıyla sahneye taşıdığı oyunda, katil üzerinden bir anlatı kurularak erkek egemen sistemin toplumsal baskısı ve bu baskı altında yaşayan bir erkeğin şiddeti kadına yöneltmesinin bir tür otopsisini yaparken, Tolstoy‘un yarattığı karakterin deliliğinin dozunu biraz kısıp onu daha dinlenilebilir ve merak edilebilir bir hale getirmeyi amaçlıyor. 

Ebru Nihan Celkan’ın kaleme aldığı, Barış Gönenen’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Bir İhtimal Daha Var’ 4 Ekim akşamı 21.00’de DasDas Açık Sahne’de seyirciyle buluşacak. Berfu Öngören, Pelin Ermiş ve Talha Kaya’nın sahneyi paylaştığı oyun, üç gencin komik ve tuhaf hikayesi üzerinden hayatın hızla değişen değerlerini, doğaya dönüş modasını, bilginin ve deneyimin değersizleşmesini el alıyor.

DasDas Sahne, 5 Ekim ve 6 Ekim akşamları 20.30’da Semaver Kumpanya’nın ‘Cimri’sine ev sahipliği yapıyor. Tansu Biçer’in rejisi ve Serkan Keskin’in Harpagon performansıyla övgüler topladığı oyunun kadrosunda Sezin Bozacı, Ahmet Kaynak, Mertcan Ertürk, Metin Alpargun, Cansu Saka, Onur Yalçınkaya, Ezgi Ulusoy Tamer, Onur Şenol, Selen Şenay, Uğur Senkeri ve Saniye Samra yer alıyor. Semaver Kumpanya’nın 5 sezondur kapalı gişe oynadığı Molière’in kült eseri ‘Cimri’; bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına ayna tutacak.

Şebnem İşigüzel’in aynı adlı romanından İlksen Başarır tarafından uyarlanan ve yönetilen ‘Ağaçtaki Kız’ 7 Ekim akşamı 21.00’de DasDas Açık Sahne’de sevenleriyle buluşmaya devam edecek. Ahsen Eroğlu ve Tunahan Çilingir’in sahneyi paylaştığı oyun; ikin gencin aşkı, dostluğu, hayalleri, hayal kırıklıklarını, yere düşmeyi, yerden kalkabilmeyi ve sırlarını paylaşarak dile getirmelerini konu alıyor.

DasDas & Hood Base işbirliği yeni sezonda da DasDas’ta kaldığı yerden devam edecek. İlki geçtiğimiz sezon gerçekleşen ve çok sevilen ‘Başkası Olma Tarkan Ol Vol. 2.’ Özge Fışkın, Emir Yargın, Paptircem, Selin Sümbültepe ve Berk Keklik (Überküloz) Tarkan şarkılarıyla 7 Ekim akşamı 22.00’de DasDas Sahne’de müzikseverlere keyifli bir akşam yaşatacak.

PAYLAŞ