Türk Resminin En Önemli Kadın Ressamlarından Ayşe Celile Hikmet’in Eserleri, onlinemuzayede.com’da

Writer: NYX Magazine

Date: 05/10/2022

PAYLAŞ

Günümüzde müzayedeler salonlardan internete doğru hızla taşınırken, Türkiye’nin hem ismi hem de kendisi ONLINE olan tek müzayede evi onlinemuzayede.com, Türk resim sanatının ilk kadın ressamlarından Ayşe Celile Hikmet’in iki eserini açık artırmaya çıkardı. Çok nadir rastlanan 70 yıllık büyük boy tuval eserler, 1950’li yılların sosyal ve kültürel hayatını resmediyor.

Türkiye’nin hem ismi hem de kendisi ONLINE olan tek müzayede evi onlinemuzayede.com, 47. Online Çağdaş ve Klasik Sanat Müzayedesi’nde Türk resim sanatının en önemli ilk kadın ressamlarından Ayşe Celile Hikmet’in çok nadir rastlanan iki büyük tuvaline yer veriyor. Müzayedede Celile Hikmet’in eserleri dışında Fikret Mualla, Mübin Orhon, Burhan Doğançay, Nuri İyem, Devrim Erbil, Selim Turan, Yiğit Yazıcı gibi Türk Çağdaş ve Klasik Sanatının birbirinden değerli sanatçılarının toplam 118 ayrı eser bulunuyor.

Hikmet’in çok nadir rastlanan 70 yıllık büyük boy tuval eserleri 

47. Online Çağdaş ve Klasik Sanat Müzayedesi’nin en dikkat çeken eserleri arasında yer alan Ayşe Celile Hikmet’in iki tuvali, tam 70 yıllık. Osmanlı’nın son döneminin ve Cumhuriyet’in en önemli ilk kadın ressamlarından olan Hikmet’in, 1952 yılında resmettiği “Su Taşıyan Çocuk” ve “Köyle Kadınlar Aşında” adlı eserleri büyük boy tuval üzeri yağlı boya kullanılarak resmedilmiş. Resim çalışmalarında kuşağının diğer kadın ressamları gibi portreler üzerine yoğunlaşan Hikmet’in en güzel portreleri ailesi ile olanlar. Ancak Celile Hanım’ın bu eserleri müzelerde sergilenmekte ya da aile koleksiyonunda yer almaktadır. Onlinemuzayede.com’da satışa sunulan eserleri ise hem sosyal konu içermesi hem de büyük boy tuval olmaları açısından sanatçının çok nadir çıkan yapıtları arasında yer alıyor. Aynı zamanda ünlü şair Nazım Hikmet’in annesi olarak da bilinen Celile Hikmet imzalı bu nadide tablolar, 9 Ekim saat 20:30’a kadar açık artırmada olacak. Müzayedeye katılabilmek için www.onlinemuzayede.com’a üye olmayı unutmayın!

PAYLAŞ