Kendi Hikayemin Yazarı Benim

Writer: NYX Magazine

Date: 15/10/2022

PAYLAŞ

Global spor markası PUMA, Türkiye’nin en popüler sanatçılarından Aleyna Tilki ile iş birliği yaparak özellikle gençlerin en büyük sorunlarından biri olan depresyonla mücadele için özel bir proje başlattı. Hikayembitmedi.org internet sitesiyle desteklenen proje toplumda depresyon hakkında farkındalığının artırılmasına yönelik içerikler sunarken Aleyna Tilki de PUMA’nın Cali Dream modelini yeniden yorumlayarak projeye dikkat çekti.

Dünyanın öncü global spor giyim markası PUMA, Aleyna Tilki’yle birlikte depresyona karşı büyük bir farkındalık kampanyası başlattı. ‘Hikayem Bitmedi’ adını taşıyan kampanya, depresyonun yaygın ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğu konusunda toplumda bir bilinç oluşturarak bu konuda konuşabilmenin normalleştirilmesini hedefliyor. 

PUMA ve Aleyna Tilki, bu iş birliği kapsamında çok özel bir ayakkabı tasarımına imza attı. PUMA’nın klasik modellerinden Cali Dream, Aleyna’nın kendine özgü tasarım ve desen dokunuşlarıyla yeniden yorumlandı. Ayakkabının üzerinde yer alan noktalı virgül detayı, “Kendi hikayemin yazarı benim” mesajı içeren, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıklara karşı farkındalık yaratan evrensel bir sembol olma özelliği taşıyor. Ayakkabının yan yüzeyinde yer alan “My story isn’t over” sloganı da bu mesajı destekliyor. Ayakkabının satışından elde edilecek gelirin bir kısmı, European Alliance Against Depression iş birliğiyle iFightDepression platformunun Türkçe dilinde geliştirilmesi projesinde kullanılacak. Depresyondaki bireylere yönelik geliştirdiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da kabul edilen müdahale stratejilerini dünya çapında 15 ülkede, 120’den fazla bölgede hayata geçiren European Alliance Against Depression (EAAD), iFightDepression® adını verdiği online yardım programıyla hafif düzeyde depresif belirtileri olan bireylere destek fırsatı veriyor. PUMA’nın desteğiyle, Türkiye EAAD’nin tam üyesi olan ülkeler arasındaki yerini alacak ve programın Türkiye entegrasyonları tamamlandığında oluşacak yeni içerikler, sağlık profesyonelleri ve depresyonla mücadele eden bireylerin hizmetine sunulmuş olacak.

PAYLAŞ